Sayfalar

20 Mart 2010 Cumartesi

Özhaseki'den Korkmaz'a zehir zemberek açıklama


Özhaseki, Sayın Korkmaz, huylu huyundan vazgeçmez misali çalakalem yazılmış bir metni basın kuruluşlarına göndererek tezviratını devam ettirmiştir. Sayın Korkmaz ve ekibine, herşeyden önce bir Türk Dil Kurumu imla kılavuzu ve sözlük edinmesini tavsiye ediyoruz. 40 yıllık bir partinin basın kuruluşlarına gönderdiği metinde noktalama ve imla kurallarınının yerli yerinde olmasını beklerdik. Yazarken buna dikkat etmeyen zihniyetin, okurken de anlamakta zorluk çektiği kanaatindeyiz. Zira gerek Danıştay 1. Dairesinin almış olduğu kararı gösteren metin, gerekse bizim Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak yapmış olduğumuz açıklama, Danıştay kararının Özhaseki yargılansın manasına gelmediğini net bir şekilde ortaya koymaktadır. Sayın Korkmaz, temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp Kayseri kamuoyunun karşısına bu iddialarla çıkmadan önce Danıştay kararını hukukçulara gösterseydi böyle komik duruma düşmezdi. 
   Türkiye Cumhuriyeti elbette bir hukuk devletidir. Bu yüzden de kimse hukukun üstünde olamaz. Türkiye hukuk devleti olduğu için de memurlar ve kamu görevlilerinin yargılanmasına bir düzenleme getirmiştir. 4483 sayılı kanun, her isteyenin, her istediği zaman bir memur ya da kamu görevlisini şikayet etmesiyle hemen mahkemeye çıkartılmasının önüne geçmiş ve idarenin iddialarla ilgili olarak bir inceleme yaptıktan sonra adli makamlara intikal ettirilmesini öngörmüştür. Bununla da kamu işleyişinde aksama yaşanmasını ve ve kamu otoritesinin saygınlığının zedelenmesini engellemek amaçlanmıştır. Yıllardır yürürlükte olan bu kanun çeşitli hükümetler döneminde defalarca uygulanmış olmasına rağmen, sadece AK Parti İktidarı döneminde kendi belediye başkanlarına uygulanıyormuş gibi göstermeye çalışmak olsa olsa izan yoksunluğudur.
   16 yıldır ortaya koyduğu hizmetlerle Kayseri insanının gönlünde taht kuran, rekor üstüne rekor oylarla yeniden seçilen bir belediye başkanına çamur atmaya kalkışmak, kendi üstünü batırmaktan başka birşey değildir. Seçim öncesi de dile getirilen bu iddialara kulak asmayan Kayseri halkı en güzel cevabı sandıkta vermiştir. Muhalefet etmeyi basın açıklaması yapmak ve soru önergesi vermekten öteye götüremeyen zihniyet, çaresizliğin pençesinde kıvranmaktadır.
    Israrla mahkemeden beraat ettiğini söyleyen Korkmaz dan, Ben mahkemede sözlerimin arkasında duramadım, sözlerim yanlış anlaşıldı dedim, o yüzden de dava beraatle sonuçlandı deme cesaretini göstermesini de beklerdik. Dürüst siyasetçi olmak, bir takım gerçekleri gizleyerek işine gelmediği yeri göstermemek demek değildir.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...