Sayfalar

20 Mart 2010 Cumartesi

Şu İhanet Tablosuna bakın, güya Nevruz Kutluyorlar, Bu Ülkenin Savcıları Nerede?


VAN'da Barış ve Demokrasi Partisi'nin düzenlediği Nevnuz kutlamasına yaklaşık 40 bin kişi katıldı. Nevruz ateşini, kapatılan DTP eski Genel Başkanı siyasi yasaklı Ahmet Türk ile eski milletvekili siyasi yasaklı Aysel Tuğluk yaktı. Alanda Öcalan ile sözde PKK bayrakları da açıldı. Nevruz, alanda Kürtçe şarkılar eşliğinde çekilen halaylarla kutlandı.
saat 10.00’da Van Kalesi arkasında bulunan Kültür parkı alanında başladı. Sabah saatlerinden itibaren alana akın edenler, ilk olarak polis tarafından aramadan geçirildi. Kadınların ve erkeklerin ayrı ayrı arandığı polis noktasından sakıncalı görünen malzeme ve afişler toplandı. İkinci arama noktasında ise BDP’li görevliler üst araması yaptıktan sonra vatandaşı alana aldı. Nevruz kutlamalarında sık sık PKK ve Öcalalan lehine slagan atıldı. Sözde PKK bayrağı ve Öcalan posteri açıldı. Kutlamaların yapıldığı alanın etrafında geniş güvenlik önlemleri alındı. Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk ile BDP Van milletvekili Özdal Üçel giydiği yöresel kıyafetlerle alana gelişleri sırasında, çoşkuyla karşılandı. Birçok partili Türk’ün elini öpmek için birbirileriyle yarıştı. Türk ve Tuğluk birlikte Nevruz ateşini yaktı. Daha sonra birlikte güvercin uçurdu.
YABANCI GÖZLEMCİLERDEN BARIŞ BAYRAĞI
Kutlamalara, İtalya'da çeşitli meslek mensuplarının kurduğu Kürdistan'a Doğru Barış Derneği üyeleri oldukları belirtilen 10 kişilik bir İtalyan gurubu da katıldı. İtalyanlar, kutlama alanında farklı renklerdeki üzerinde barış anlamına gelin İtalyanca ‘Pace’ yazılı bayrak açtılar. Üzerinde PKK, KCK, Apo ve Kürdistan yazılı PKK flaması taşıyan yüzleri poşu ile gizleyen 2 kadın gösteri de İtalyanlarla birlikte gazetecilere poz verdi.
Açılış konuşmasını BDP İl Başkanı Cüneyt Caniş ve ardından BDP’li Belediye Başkanı Bekir Kaya yaptı. BDP Van milletvekili Özdal Üçel, yaptığı Kürtçe konuşmasında Ak Partinin açılımını eleştirdi. Üçel, “Açılım diyerek Kürt milletvekililerini, Kürt çocuklarını tutukladılar, cezaevlerine attılar. Kürt sorunu çözümünde muhatap BDP’dir. Böyle açılım olmaz” dedi.
Daha sonra Öcalan'ın çağrısı üzerine, Irak'tan yola çıkıp Habur Sınır Kapısı'ndan 19 Ekim 2009 tarihinde yurda gelen 34 kişilik PKK'lı grubundan, Mahmur Kampı'ndan gelenler arasında bulunan Nurettin Turgut da Kürtçe kısa bir konuşma yaptı. Kutlamalar devam ediyor.
‘İŞGALCİ TC KÜRDİSTAN’DAN DEFOL’ PANKARTI İNDİRİLDİ
Van’da BDP’nin düzenlediği Nevruz kutlamaları sırasında ‘İşgalci TC Kürdistan’dan defol’ yazılı bir pankart açıldı. Van Kalesi’nin yan tarafında bulunan Kültür Parkı’nda düzenlenen Nevruz etkinliklerinde iki kavak ağacın arasındaki pankartın çocuklar tarafından asıldığı gözlendi. Saat 11.30 sıralarında asılan pankart, yaklaşık 10 dakika sonra bulunduğu yerden indirildi.
VALİ NEVRUZU HELİKOPTERLE İZLEDİ
Van Valisi Münir Karaloğlu, Nevruz kutlamasında vatandaşların güvenliğini ve alınan tedbirleri yerinde görmek amacıyla beraberinde İl Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Osman Nuri Güler ve Emniyet Müdürlüğünde görevli bazı birim amirleriyle birlikte, polis helikopteriyle kutlamaların yapıldığı alanı havadan izledi. Vali Karaloğlu ve beraberindeki heyeti taşıyan polis helikopteri, Ferit Melen Havalimanı’ndan havalanarak, önce kutlamaların yapıldığı alan üzerinde bir süre uçtu. Vali Karaloğlu, Nevruz Kutlamalarının yapıldığı bölgede herhangi bir olumsuzluğun yaşanmamasının sevindirici olduğunu söyledi.
NEVRUZ OLAYSIZ SONE ERDİ
Bugün saat 10.00’da başlayan Nevruz etkinlikleri saat 16.30 sıralarında sone erdi. Kültür parkını dolduran binlerce kişi gruplar halinde dağılmaya başladı. Polis dağılımı Mobese kameraları ve helikopterle kontrol etti. Dağılım sırasında çevik kuvvet ekipleri kent merkezinde bazı noktalarda hazır bulundu. Nevruz kutlaması olaysız sona erdi.
MİLLİYET

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...