Sayfalar

9 Mart 2010 Salı

BİR GÜNDE ALDIĞI MAZOT TÜRKİYE’Yİ 4 DEFA DOLANIR

Akkışla Belediye Başkanı Azmi Kazım Sonkur yaptığı açıklama ile gündemi sarsacak şok bir iddia ortaya attı.


Belediye bütçesi hakkında açıklamalarda bulunan CHP’li Akkışla Belediye Başkanı Azmi Kazım Sonkur, AK Partili eski Belediye Başkanı Ahmet Tuncel’in başkan seçildiği 2004 yılında belediyeyi 200 milyar borçla devraldığını ancak görev yaptığı 5 yıllık süre zarfında mevcut borcun 2 trilyon 169 milyar 624 liraya ulaştığını söyledi. Belediye’yi AKPli Başkan Ahmet Tuncel’den belediye kasasında 1 milyar 800 milyon lira ile devraldığını anlatan Başkan Azmi Kazım Sonkur, “Biz göreve geleli 11 ay oldu İller Bankası’ndan gelen payımız yüzde 40 kesilmesine rağmen belediyeye tek kuruş borç yapmadık. AKP’li belediye eski Başkanı Ahmet Tuncel’in açtığı borçları kapatmak için gayret gösteriyoruz” dedi.


AKP’li eski Belediye Başkanı Ahmet Tuncel’in geride bıraktığı fatura ve irsaliyeler incelendiğinde adeta hırsızlık koktuğunu öne süren CHP’li mevcut başkan Sonkur, “Bu borç neden bu kadar oldu bunun sorumlusu ne benim ne de Akkışla halkı. Hangi zihniyet bu borcu bu seviyelere çıkardı. Biz bu konuyu başta Valilik olmak üzere İçişleri Bakanlığı’na defalarca bildirip müfettiş talep etmemize rağmen hiç kimse gelip durum nedir diye sormadı. Anlaşılan hükümet “Hırsız bizim hırsız. Biz hırsızımıza sahip çıkarız” anlayışında” diye konuştu.

“Akkışla’da hırsız minareyi çalmış ama kılıfını tam uyduramamış. Minare açık kalmış” diyen Sonkur, Adalet kurumlarına açık çağrıda bulunarak “Aynı plakalı bir araç bir günde deposunu kaç defa doldurur. Ya da ne kadar yağ kullanır. AKPli eski başkan Ahmet Tuncel dönemde bir aracın bir günde aldığı mazot Türkiye’yi 4 defa dolanır. Bütün adalet kurumları bu hırsızlık ve yolsuzluk belgelerini benden isteyebilir. Bize bırakılan 2 trilyon 169 milyar 624 lira borcu elimdeki evraklarda teker teker bulabilirsiniz. Kimseden saklayacak gizleyecek bir şeyimiz yok. Akkışla bu soygunu hak etmiyor. Birilerinin AKPli eski Başkan Ahmet Tuncel’den hesap sorması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Öte yandan CHP’li bir belediye başkanı olarak göreve geldiği 1 yılda yaşadığı sıkıntılardan bahseden Başkan Sonkur, ilçenin sorunlarını anlatmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’den 2 kez randevu talep ettiğini ancak Başkan Özhaseki ile görüşemediğini söyledi. İlimizde faaliyet gösteren bürokratların AK Parti’nin bürokratı gibi davrandığını öne süren Sonkur, “Onları anlıyorum. Mutlaka AK Parti hükümetinin talimatları ile hareket edecekler. Bir şekilde korkuyorlar tabi. Bazı bürokratlar AK Parti’li olmayan Belediyeleri baskı altında tutuyorlar. Hizmet vermek istemiyorlar” diye konuştu.

İller Bankası’ndan gelen ödenek ile belediyede çalışan işçilerin dahi maaşını karşılayamadıklarını söyleyen Sonkur, “1 metre asfaltımız yok. İlçemizin yolları yaz aylarında tozdan kışın çamurdan geçilmiyor. Herkesin paçaları bacakları çamur içerisinde olur ama biz ensemize kadar çamur içerisindeyiz. Kayseri’ye “Vizyon Kent” diyorlar. Bir vizyon kentin ilçesi böyle mi olur. Bu İlçeye vizyon kentin büyükleri neden bakmazlar. Korkmasınlar Akkışla İlçesi’nin çamuru onların vizyonuna bulaşmaz. Akkışla ve Akkışla insanı çok güzeldir. Akkışla halkı bunu hak etmiyor. Birileri bu çağrımıza kulak versin buraya el atsın” dedi.

AKKIŞLA İLÇESİ ÇAMURA BATTI

Hafta sonu memleketi Akkışla İlçesi’nde incelemelerde bulunan İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Güner, ise ilçenin sorunlarını masaya yatırdı. İl merkezine 80 kilometre uzaklıkta olan ilçenin 16 ilçe arasında geri kaldığını, hiçbir dönem yatırım alamadığını söyledi. Yetkililere Akkışla’ya sahip çıkılması için çağrıda bulan Güner, “Cumhurbaşkanı çıkarmış ilimizde böyle bir ilçenin olması üzücü. Akkışla dışındaki diğer ilçeler özel idare kaynaklarından trilyonlarca lira yatırım alırken Akkışla’ya en ufak bir yatırım yapılmadı. Yol yok altyapı yok ilçe nüfusu hızla azalıyor” diye konuştu. İlçe halkı ile yapılan röportajda “Akkışla’da bu yıla kadar böyle bir rezalet görülmemiştir” diye konuşan Eyüp Altınoluk isimli vatandaş, “AK Partili eski Belediye Başkanı Ahmet Tuncel ‘kanalizosyan yapacağız’ dedi Akkışla’yı çamuruyla baş başa bıraktı. Akkışla’da artık halkın psikolojisi bozuldu” diye konuştu.

Akkışla’da doğup büyüdüğünü ancak şu an yaşamaktan utanç duyduğunu ifade eden Kemal Korkmaz isimli bir başka vatandaş ise, “Bize Avrupa Birliği’ne gireceğiz” diyen siyasetçilere ateş püskürdü. “Akkışla’da Avrupa Birliği’nin (A) kelimesi yok. Bizi yönetenler siyaseti bıraksın insanca insana yakışır bir hizmet yapsın” diye konuşan Korkmaz, “Buradan Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ve Vali Mevlüt Bilici’ye sesleniyorum. Akkışla’nın sorunlarına derhal çare bulunsun. Eğer çare bulunmayacaksa buradaki halkı Türkiye Cumhuriyeti’nden silsin. Ben bir Türk vatandaşı olarak bu tablodan utanç duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti’nde Akkışla İlçesi’nin adeta yetim evlat muamelesi gördüğünü iddia eden Mustafa Akçakoyun da Akkışla halkının çok perişan bir durumda olduğunu belirtti. İlçe merkezinde bile ulaşım sorunu olduğunu anlatan Akçakoyun, vatandaş ilçe merkezindeki çamur nedeniyle komşudan komşuya gidilemez hale geldiğini savunarak yetkililerden acil yardım beklediklerini söyledi.

Son olarak konuşan Yüksel Türkaslan ise “Biz AK Parti’ye oy verdik MHP’ye de oy verdik. CHP’ye de oy verdik. Biz partizanlık peşinde değiliz; Akkışla halkı olarak çok rezillik çekiyoruz. Seçim öncesi ilçemizden çıkmayan siyasiler seçim sonrası bizi unutuyor. Bu durum ne onlara ne de Kayseri’ye yakışıyor. Ben inşaatçıyım Erzincan’ın Kemaliye İlçesi’nde üniversite inşaatı yaptım. İlçemiz şehir merkezine 80 km uzaklıkta ama orası bile Akkışla’dan daha iyi durumda” dedi
 
kayserihaber.com

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...