Sayfalar

29 Mart 2010 Pazartesi

Kayseri'de Şubat Ayı İhracat Rakamları


Şubat ayı ihracat rakamları hakkında bilgi veren Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, Sanayi Odası üyeleri tarafından 2010 yılı Şubat ayında 91 ülkeye ve 3 Serbest Bölgeye 90,2 milyon dolar ihracat gerçekleştirildiğini belirterek, bir önceki aya göre yaşanan kısmi düşüşün yapısal sorunların tam olarak çözümlenmemiş olmasının bir göstergesi olduğunu söyledi.
İhracatta ilk üç sırayı Irak, Almanya ve Çin’nin aldığını belirten Başkan Boydak, ihraç edilen ürünlerin sırası ile tekstil, mobilya ve demir-çelikten mamul eşyalar olduğunu, Boydak Dış Ticaret A.Ş, Boyteks Tekstil San. ve Tic. A.Ş. ve Orta Anadolu Tic. ve San. İşl. T.A.Ş.’ın ise ihracatçı firmalar arasında ilk üç sırayı aldığını açıkladı.
            İhracatta geçen aya göre kısmı bir düşüş yaşandığını ancak Mart ayından itibaren yukarı doğru seyretmesini beklediklerini açıklayan Başkan Boydak, ihracatçı firmalara mücadelelerinden dolayı teşekkür ederek, Kayseri’nin daha fazla ihracat yapacağı günleri özlemle beklediklerini sözlerine ekledi.
Öte yandan Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, sanayicilerin yanıltıcı reklamlardan şikayetçi olduğunu bildirdi. Türk Standartları Enstitüsü tarafından daha önceki dönemlerde bir çok ürün gurubunda denetimlerin yapıldığını hatırlatan Boydak, “Ancak denetim, ilgili bakanlıklara devredildi. Son dönemlerde ilgili bakanlıklar tarafından bu denetim gerektiği ölçüde yapılmıyor” dedi.
Kaliteli ürünlerin rekabet konusunda sıkıntılar yaşadığını bildiren Mustafa Boydak, “Yanıltıcı reklamlar konusunda problemler var. Bu konuda KAYSO üyeleri bize bir çok kez şikayetlerini bildirdiler. Yanıltıcı reklam konusunda gereken tedbirler alınmalı” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...