Sayfalar

5 Mart 2010 Cuma

MHP Kadın Kollarından Jeojoji Mühendisleri Odasını ziyaret


  1-7 Mart deprem haftası münasebetiyle Milliyetçi Hareket Partisi Kadın Kolları Başkanı ve yöneticileri Kayseri Jeoloji Mühendisleri Odası’na nezaket ziyaretinde bulundu.
         Ziyarette konuşan Milliyetçi Hareket Partisi Kadın Kolları İl Başkanı Sevim Koçyiğit, deprem anında halk olarak neler yapmamız gerektiği konusunda çok fazla aydınlatıldığımızı düşünmediğini söyledi.
         Jeoloji Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Adnan Evsen’de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Evsen, deprem konusunda Şili’den alınacak dersler olduğunu kaydetti.
        Evsen, “%90’ı deprem tehdidi altında olan ülkemizin önemli kentleri birinci derecede riskli kuşakta yer almasına karşın deprem gerçeğine ilişkin ilk ciddi çalışmalar 17 Ağustos 1999 tarihli Marmara depreminden sonra olmuştur. Bu manada her yıl ülkemizde 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan deprem haftasının sadece okullarda kamu kurumlarında ve bir takım sivil toplum örgütlerinde kutlanan bir haftadan ibarettir.
Yerel yönetimlerin başında bulunan idarecilerin hala çıkarılan yasa ve yönetmeliklere uymaması gelişmekte olan ülkemizin maalesef Şili Devleti’nin gerisinde Haiti ile aynı kategoride olmasına sebebiyet vermektedir. Türkiye’deki yöneticilerin Güney Amerika Ülkesi olan Şili Devleti’nden öğreneceği birçok uygulamanın olduğu kanaatindeyim” dedi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...