Sayfalar

2 Nisan 2010 Cuma

Baykal: Etnik kimliği, siyasetin temeli haline getirirsek, en fazla kendimize zarar veririz.

Baykal: Etnik kimliği, siyasetin temeli haline getirirsek, en fazla kendimize zarar veririz.
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin bölgeye yönelik en doğru siyaseti ortaya koyan parti olduğunu belirtti.
Baykal, Beyaz Saray Düğün Salonu'nda yapılan CHP İl Kongresi'ndeki konuşmasında, Van il kongresine özellikle katılmak istediğini belirterek, her türlü zorluğa rağmen CHP bayrağını burada dalgalandıran partilileri yalnız bırakmamak için geldiğini söyledi.
''İyiki de gelmişim'' diyen Baykal, partililerin içinde bulunduğu güçlükler karşısında sergiledikleri tutumun kendileri açısından büyük önem taşıdığını kaydetti.
2 Nisan'ın Van'ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü olduğunu ve Van'ın kurtuluşunun, Anadolu'nun kurtuluşunun müjdecisi olarak bilindiğini ifade eden Baykal, ''Van'ın ve Doğu Anadolu'nun kurtuluşunun, çok özel şartlarda gerçekleştirilmiş olduğu, Doğu Anadolu'nun kurtuluşunun, Türkiye'nin kurtuluşuna, bağımsızlığına ve Türkiye'nin milli bütünlüğüne en büyük katkıyı yapmış olduğu gerçeği, herkes tarafından çok iyi anlaşılmalıdır'' dedi. 

Siyasetin etnik temele indirilmesinin, bir etnik kavganın, milli siyasete dönüştürülmesinin, o kavgayı yapan insanlar ile Türkiye için yararlı olmayacağını anlatan Baykal, şöyle devam etti:
''Bu devleti birlikte kurmuşuz. Kurarken de hepimizi kardeş bilmişiz. İçimizde herkesin kendine göre kimliği olabilir. Kimimiz Arap, kimimiz Çerkez, kimimiz Kürt'tür. Elbette Allah bizi nasıl yarattıysa, hangi sülalenin, ailenin, aşiretin içine uygun gördüyse, kimliğimiz o anda ortaya çıkmıştır. Onu biz seçmemişiz. Ama biz etnik kimliğimizi, siyasetin temeli haline getirirsek, kendi kimliğimizden olmayanları dışlarsak, yok sayarsak, kendimizi onlardan ayrıştırırsak, en fazla kendimize, birliğe, bütünlüğe, ortak yararlarımıza zarar vermiş oluruz. Şimdi bu tuzak, daima bizim önümüze getiriliyor.'' 

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...