Sayfalar

27 Nisan 2010 Salı

ERCİYES MASTER PLANI MASAYA YATIRILDI


Hilton Otel’de düzenlenen toplantıya Avusturya Büyükelçisi Heidemaria Gürer, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, Ticaret Odası Başkanı Hasan Ali Kilci ile çok sayıda davetli katıldı.
Toplantıda konuşan Avusturya Ticaret Müsteşarı Richard Bandera, Kayseri’de kendilerine uygun bir yatırım alanı seçtiklerini belirterek, “Avusturya’nın donanım açısından Kayseri’ye verebileceği çok şey var. Uluslar arası turistler ucuz paketler yerine tatillerde kalite arar. Kayseri’de kış sporları konusunda kaliteyi seçti” dedi.
Avusturya ile Türkiye arasında gelişen dostluğun kendilerini memnun ettiğini bildiren Ticaret Odası Başkanı Hasan Ali Kilci de, “Kayseri çevresindeki illere göre daha şanslı. Erciyes’te yatırımların çeşitlendirilmesi gerekiyor. Yıllardır hayal ettiğimiz bir proje gerçekleşiyor. Allah’ın lütfu olan Erciyes Kayseri’nin ekonomisine kazandırılmalı” diye konuştu.
Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak ise Erciyes konusunda yapılan çalışmaların sözde değil, özde olduğunu ve bu durumun kendilerini heyecanlandırdığını belirterek, “Bize göre girişimciler de bu projenin içinde yer almalıdır” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de, yaptığı konuşmada şehirlerin canlı organizmalar olduğunun altını çizerek, “Ona göre planlamalar yapılır. Planlamalarda da o şehrin kültürüne ait olan öğeler ön plana çıkarılır” dedi. Kayseri’nin kendi bölgesinde lider bir şehir olabileceğini bildiren Başkan Özhaseki, konuşmasına şu şekilde devam etti:
 “Kayseri’ye inen turistler, şehri transit geçiş merkezi olarak kullanıyor. 30 yıl önceki turistler şu anda yok. Biz son günlerde Erciyes’i yeniden keşfettik. Daha önceki yıllarda Erciyes’i sadece yakışıklı bir dağ olarak gördük. Nasıl para kazanabiliriz işine tam olarak bakmamışız. Erciyes Master Planı çerçevesinde Erciyes’in tapusunu aldık. 26 milyon metrekarede çalışmalar bittiği zaman 30 tesis olacak ve 160 kilometrelik kayak pisti olacak. Biz bu projeye çok inanıyoruz. Proje bittiği zaman dağ Yönetimi olacak ve Bu yönetimin içinde oteller de olacak. Bu yönetim Erciyes’in pazarlamasını yapacak. Bu Kayseri’nin başarısı olacak. Erciyes Kayseri’nin lokomotifi olacak.”
Avusturya Büyükelçisi Heidemaria Gürer ise Avusturya’nın Türkiye’de 7. fahri konsolosluğunu Kayseri’de açacağını belirterek, “Kayseri, Avusturya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin gelişmesinde büyük rol oynuyor. Erciyes Master Planı tamamlandığı zaman, iki ülkeyi birbirine bağlayacak” ifadelerinde bulundu.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...