Sayfalar

16 Nisan 2010 Cuma

KAYIP ÇOCUKLAR KOMİSYONU KAYSERİ’DE

Geçtiğimiz yıl Ramazan Bayramı nda şeker toplamak için evden çıkan ve bir daha haber alınamayan kayıp çocukların ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi nde Kayıp Çocukları Araştırma Komisyonu oluşturulmuştu. İl il dolaşarak kayıp çocuklarla ilgili yapılan çalışmaları takip edip ailelerle görüşerek rapor hazırlayan komisyon üyeleri Kayseri ye geldi. Polis Evinde Vali Mevlüt Bilici nin de katıldığı bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. İl Emniyet Müdür Arif Akkale ve Çocuk Şube Müdürü Ömer Güneş, komisyon üyelerine bilgi verdi. TBMM Kayıp Çocukları Araştırma Komisyonu Üyesi ve Heyet Başkanı AKP Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, düzenlenecek raporla ilgili saha çalışmasına başladıklarını belirtti.

"Geçen sene ramazan ayında üç tane pırıl pırıl yavrumuz kaybolmuştu. Tabi bu çocuklarla ilgili nasıl ki vatandaşlarımız hassasiyet gösteriyorsa, meclisimizdeki milletvekili arkadaşlarımız da o hassasiyetle davranıp komisyonun kurulmasına vesile oldular." diyen İnceöz, Meclis in toplumdaki hassasiyeti içine taşıyarak bu çalışmaları yaptığını dile getirdi.
Yerelde yapılan çalışmalar hakkında bilgi almak ve çeşitli kurumlarda inceleme yapmak için Kayseri ye geldiklerini kaydeden İnceöz, "Kayseri de kayıp üç çocukla ilgili çok ciddi anlamda çalışma yapılmış ve 30 kişilik ekip oluşturulmuş, çalışmalar hala devam ediyor. Tabi burada görevli arkadaşların işini yapması kadar vatandaşların da aynı hassasiyeti göstermesi gerekiyor. Ateş düştüğü yeri yakmasın. Bu ateşi içimizde hissetmeliyiz. Ümit ediyoruz ki hiçbir çocuğumuz kaybolmasın, hiçbir çocuğumuz istismara uğramasın. Amacımız bu. Bunu sağlayabilmek için böyle bir komisyon kuruldu ve bu komisyonun sonunda oluşturacağı raporla inşallah ivedilikle hayata dönüşür ve bu acı vakaları yaşamayız diyorum. Ateş hiçbir yere düşmesin istiyoruz. Çocuklarımız için çok daha sağlıklı ve güvenli bir gelecek oluşturma peşindeyiz ve buradaki arkadaşlarımızla komisyon üyelerimiz bu hassasiyeti yüreğinin derinliklerinde hissederek çalışıyor. Bizim ümidimiz bu. İnanıyorum ki vatandaşlarımızda bu ümitleri bizimle paylaşıyor. Çalışmalarımızı sahada gerçekleştiriyoruz." diye konuştu.
Komisyon üyesi AKP Ankara Milletvekili Aşkın Aslan da yaptıkları incelemelerde kayıp çocuklarla ilgili özellikle Kayseri de ciddi çalışmalar yapıldığını tespit ettiklerini açıkladı.
Kayseri de değil ama genel olarak birkaç eksiklik olduğunu ifade eden Aslan,"Bunları raporda ortaya koyacağız. Kayseri olarak eksiklik görmüyoruz ama diğer illerde kurumlar arası iş birliklerinde problem oluyor bunları giderebilmek için bazı yönetmeliklerin değiştirilmesini önereceğiz. Herkes olayı çok iyi analize etmiş nasıl çözülebileceğini iyi biliyor ama bu tür olaylar her yerde olabiliyor. Gelişmiş ülkelerde de kaybolan ve bulunamayan çocuklar var. Umudumuz ülkemizde böyle bir durum yaşanmaması. Sahaya indik saha incelemelerine başladık. Gördüğümüz kadarıyla her şey güzel ama biz daha mükemmelini istiyoruz." şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...