Sayfalar

16 Nisan 2010 Cuma

PANCAR EKİCİLERİ KOOPERATİFİNDE MUHALİFLER BİR ARADA

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifinde muhalif isimler Mehmet Bayraklı, Mehmet Coşar, Yusuf Yılmaz, Münüp Duman ve Yavuz Karaçavuş Grand Eras Otel’de basın toplantısı yaptı.

Basın toplantısında ortak bildiriyi Yavuz Karaçavuş okudu. Çiftçilerin sessiz çığlığına tercüman olmak ve onları daha aydınlık bir gelecekle buluşturmak için yola çıktıklarını belirten Karaçavuş, genel kurulun hayırlar getirmesini diledi.
Çiftçilere seslenen Karaçavuş, “Bizler sizlerin evlatları olarak sizin hakkınızı koruma adına hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağımıza hak ve adaletten asla ayrılmayacağımıza noter huzurunda değil Allah’ın huzurunda söz veriyoruz. Bu süreçte sizlere sizin sahibi olduğunuz kurumlarda meydana gelen yüzlerce yanlışı tek tek anlatarak canınızı sıkmak, zamanınızı almak, ruhunuzu karartmak istemiyoruz. Siz zaten bunları en iyi şekilde biliyor ve çocuklarınızın geleceği için bu yanlışlara dur diyeceğinizi beyan ediyorsunuz, ama üzülmeyin nasıl ki kurtuluş savaşında yurt Atatürk ün deyimiyle milleti yine milletin azim ve kararı kurtarmışsa bu genel kurulda da çiftçimizi esnafımızı, kooperatif ve Şirket çalışanlarımızı yine sizlerin azim ve kararı kurtaracaktır. Sizler cesur, yürekli, bilinçli, kararlı ve meselesine sahip olan insanlar olarak bizlere omuz verin ki biz de sizlerin bir padişah misali hükmedeni değil, hizmetçileri olalım, sizlerin bu azim ve kararlılıkla, üzerinizde oluşturulmaya çalışılan kota, avans, ürün bedeli, işten atılma, sürgüne gönderilme baskılarına asla boyun eğmeyeceğinize olan inancımız en az sizlerinki kadardır” dedi.
Çiftçinin sahibi olduğu kurumları borç batağından çıkararak oluşacak kar ile kurulacak yeni tesislerde yine çiftçinin çocuklarının istihdam edileceğini dile getiren Karaçavuş, akraba ve yandaş kayırmacılığını bir kenara bırakacaklarını kaydetti. Karaçavuş ayrıca genel kurul sonrası pancar bedelini ton başına 10 lira artıracaklarını söyledi.
Karaçavuş, “Hiç kimsenin fabrikadan aldığı parayla, alnını bir gram terletmeden pancar satın alıp rant elde etmesine müsaade etmeyeceğiz ve bugüne kadar bunları yapanlardan paralarımızı geri alacağız. Sırça köşklerden sizlere nutuk atıp, yalılarda keyif sürmek yerine sîzinle tarlada dizlerimize kadar gömülüp tohumunuzu ekip, çapanızı yapacağız. Alınterimiz olmayan hiçbir haram kuruşa elimizi uzatmayacağız. Sadece fabrika olanaklarının değil devletimizin de tüm olanaklarının sizlere aktarılabilmesi için gerekli çalışmaları yaparak maksimum düzeyde fayda sağlamanıza hizmet edeceğiz. Bu proje kapsamında ilk hedefimiz özellikle bölgemizde bulunan Yemliha ve Bahçecik barajlarının sulama kanallarının bir an önce hizmete geçirilmesi için her türlü çalışmayı yaparak sizlerin üretimdeki girdilerinizi azaltıp kar marjınızı en yüksek düzeyde tutmaktır. Alternatif ürünlerle sizleri destekleyip bir metrekare toprağınızın bile atıl kalmamasını sağlayarak hak ettiğiniz zenginliğe kavuşmanız adına girişimlerde bulunacağız. Yeri gelmişken çalışanlarımıza genel kurul öncesi zorla oy toplatan, güya onları koruyacak olan sendika başkanına açıklamalar yaptırtan, genel kurul günü üstlerine üniforma giydirtecek olan anlayışa sesleniyorum. Biliniz ki bir insan hayatta ancak ekmeği ve namusu için yaşar. Siz hiç kimseye ne ekmek verebilirsiniz ne de hayat bahşedebilirsiniz. Rızkı da hayatı da veren ancak yüce Allah’tır” diye konuştu.
Yavuz Karaçavuş sözlerinin sonunda çiftçileri genel kurul öncesi uyardı ve “oylarınızı geleceğinizi ipotek altına almayacak şekilde kullanın” dedi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...