Sayfalar

11 Mayıs 2010 Salı

10-16 Mayıs Engelliler Haftası Kayseri'de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor

Engelliler Haftası kutlamaları başladı. Anadolu Sakatlar Derneği Başkanı Osman Kılıç, engellilerin hayatın her alanında var olmasına çalıştıklarını söyledi.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası Kayseri de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Kutlamalar çerçevesinde ilk olarak Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na bazı engelli dernekleri tarafından çelenk konuldu.
Çelenklerin konulmasının ardından kürsüye gelerek günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Anadolu Sakatlar Derneği Genel Başkanı Osman Kılıç amaçlarının engellilerin yaşamındaki engelleri ortadan kaldırmak olduğunu belirtti..
Kılıç sözlerini şöyle sürdürdü: “Kamuya 5 bin özürlü vatandaşın alınacağının belirtilmesi önemli bir fırsat. Ayrıca Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ün eşi Hayrünnisa Gül ün himayelerinde başlatılan Eğitim her Engeli Aşar kampanyası bizler için umut oldu. Bu bizlere verilen değeri gösteriyor. Hayrünnisa Hanıma teşekkür ediyoruz. Ayrıca Başbakanımıza ve tüm parti liderlerine de teşekkür ediyoruz. Bizler sinmiş, köşesine çekilmiş engelli değil, hayatın her alanında yer alan engelli vatandaşlar istiyoruz. Engellilerin normal vatandaşlar içinde yer alması için üretime katılması ve istihdam edilmesi çok önemli. Engellilerin de normal vatandaşlar gibi her türlü işi yapabileceğine inanıyoruz. Çünkü, bizler için fiziksel engelin çok önemi yok.
     Kılıç’ın konuşmasının ardından, halk oyunları gösterisi yapıldı. Ayrıca engelli öğrenciler tarafından okunan şiirler törene katılanları duygulandırdı.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...