Sayfalar

11 Mayıs 2010 Salı

Kayseri, 171. şehidini uğurladı

Hakkari”nin Yüksekova ilçesinde mayın patlaması sonucu şehit düşen Kayserili İstihkam Uzman Çavuş Birol Mutlu için öğle namazından sonra cenaze töreni düzenlendi. 2 bin 500 polisin görev aldığı cenaze töreninde vatandaş ile protokol arasına etten duvar örülürken, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu”nu ise Ankara”dan gelen 60 polis korudu.
Hunat Camii”nde şehit Birol Ünal için askeri tören düzenlendi. Binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilen törende cenazenin getirilişi esnasında eşi Ayten Mutlu”nun, “Bir tanem geldim, buradayım. Binamızı kırmızıya boyattım. Seni yalnız bırakmadım bak yanındayım” diyerek ağlaması yürekleri dağladı. Şehidin annesi Zümrüt ve babası Ahmet Mutlu, musalla taşı üzerine konulan Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı dökerken, ellerinde Türk bayrağı taşıyan Duygu ve Berkan Mutlu, akrabaları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.
41 gün içerisinde şehit düşen Kayserili şehitlerin yakınları da Mutlu ailesini yanlız bırakmazken, törene binlerce vatandaş katıldı.
CHP İl Başkanı Enver Özdemir, protokolün olduğu bölüme geçmek isterken polis tarafından engellendi. Kısa süreli tartışmanın ardından Özdemir, musalla taşı önündeki protokolde saf tuttu.
“Şehitler ölmez, vatan bölünmez” şeklinde sloganlar atan binlerce vatandaş ile protokol arasına 3 saf etten duvar ören polis, daha önceki olayların tekrarlanmaması için çaba sarf etti.
Törene Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Vali Mevlüt Bilici, TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, Kayseri milletvekili Mustafa Elitaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve çok sayıda protokol mensubu katıldı.
60 polis tarafından korunan Bakan Eroğlu, şehidin babası Ahmet Mutlu”yu teselli edip başsağlığı diledi. Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Genelkurmay Başkanlığı Kuvvet Komutanlıkları, Çevre ve Orman Bakanlığı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ise çelenk gönderdi.
Namazın kılınmasının ardından şehit Mutlu”nun cenazesi askerler tarafından top arabasına konuldu. Şehidin ilköğretim 2. sınıf öğrencisi olan oğlu Berkay Mutlu da top arabasına elinde Türk bayrağı ile bindi. Bakan Eroğlu”nun da bulunduğu protokolün Kartal Şehitliği”ne farklı yoldan gitmesi dikkat çekti.
Binlerce vatandaş ve şehidin yakınları, top arabasının arkasından Kartal Şehitliği”ne kadar yürüdü. Bu sırada vatandaşlar ellerindeki Türk bayrakları ile PKK aleyhine slogan attı.
31 Mart”ta Uzman Çavuş Nuri Aydın Sağır, 19 Nisan”da Jandarma Yüzbaşı Levent Çetinkaya ve 3 Mayıs”ta Kemal Koçyiğit”in şehit haberlerinin ardından son şehit Birol Mutlu”nun acı haberi, Kayseri halkını derinden üzdü.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...