Sayfalar

11 Mayıs 2010 Salı

Baykal'dan dönüş sinyali

Dün koltuğu bırakan Baykal, 24 saat geçmeden dönüş sinyali verdi.
Kendisine ait olduğu öne sürülen görüntülerin ortaya çıkmasının ardından CHP Genel Başkanlığını bırakan Deniz Baykal, "Halk ve parti tabanını gözlemleyeceğim. Halk bana dön derse, dönerim" dedi.
İstifa kararının açıklamasın ardından Posta Gezetesi yazarı Candaş Tolga Işık'a açıklamalarda bulunan Baykal, "Halk isterse dönerim" dedi.
Halkı ve parti tabanını gözlemleyeceğini belirten Baykal, "Halk bana 'dön' derse dönerim. 'Git' derse siyaset defterini kapatırım. Ama şunu söyleyeyim, kurultaya katılmayacağım, oraya gitmeyeceğim." diyerek açık kapı bıraktı.
Baykal, "İki sonuç çıkabilir; 1- Partinin başına tekrar geç. 2- Artık yeter. Toplumun dinamikleri CHP’nin başına yeni lider istiyor. Her iki sonuca da destek olurum. Parti kurultaya kadar çizgisini belli eder. Bu süreçte halkta da tepkinin şekli netleşir. Ben de partimin ve halkın iradesine kulak verip, kararımı alırım” dedi.
'BAŞKAN DEĞİŞTİRMEK OLMAZ'
Konuyla ilgili olarak görüşlerini açıklayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen de "Sizce dönebilir mi?" şeklinde yöneltilen soruyu "Böyle bir dönemde genel başkan değiştirmek olacak şey değil. Biz dönmesi için elimizden gelen her şeyi yapıyor ve ümit ediyoruz. Zaten örgütten de çok talep var." diye yanıtladı.
'GİTMESE DE SEÇİLİR'
Kurultaya gitmeyeceğini açıkladığının hatırlatılması üzerine ise "Delegelerin yüzde 20’si Deniz Bey’i aday gösterir, başka da aday çıkmazsa, Deniz Baykal bütün delegelerin oylarını alırsa olabilir." şeklinde açıklamada bulunuyor.
Eğer söylendiği gibi olursa, Baykal, aday olmadığı bir kurultayda başkan seçilerek, Türk siyasi tarihine de geçmiş olacak.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...