Sayfalar

17 Mayıs 2010 Pazartesi

25 işçiye ulaşılmaya çalışılıyor

ANKARA- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, ''Madende 560 kodunda 25'e yakın işçimizin olduğu varsayılıyor ve onlara ulaşmak için çaba sarf ediyoruz'' dedi.
Dinçer, Azerbaycan Çalışma ve Halkın Sosyal Koruması Bakanı Fizuli Alekberov ile makamında yaptığı görüşme sırasında gazetecilerin Zonguldak'taki maden ocağındaki patlamaya ilişkin sorularını yanıtladı.
Olayı duyduğu andan itibaren Zonguldak Valisini aradığını belirten Bakan Dinçer, şöyle konuştu:
''Zonguldak Valimizi aradım ve ocağın olduğu yere hareket etti. Orada meseleyi iki bölüm halinde değerlendirmek mümkün. 360-460 kodunda olan bir hadise var. O kodlarda ciddi bir sıkıntı yok, o kodda yer alan işçilerimiz tahliye edildiler. Ama 560 kodunda aşağı yukarı 25'e yakın işçimizin, sayıyı tam olarak bilemiyoruz, dolayısıyla tahmini bir rakam söylüyorum, orada 25'e yakın işçimizin olduğu varsayılıyor ve onlara ulaşılması için çaba sarf ediliyor.''
Meydana gelen olayın göçük mü?, grizu patlaması mı? yoksa elektrikten kaynaklı bir sorun mu? olduğunun araştırıldığını belirten Bakan Dinçer, ''Buradan müfettiş arkadaşlarımız da olay yerine hareket etti. Vali Beyle sürekli irtibat halindeyiz. Şu an için bütün bilgiler bundan ibaret. Umarım mümkün olduğu kadar çabuk oradaki insanlara ulaşırız ve inşallah korktuğumuz herhangi bir hadise ile karşılaşmayız'' diye konuştu.
AA

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...