Sayfalar

17 Mayıs 2010 Pazartesi

CHP'de başkanlığa ilk aday

Kurultaya bir haftadan az bir süre kala Kemal Kılıçdaroğlu adaylığını açıkladı.
Eski CHP Genel Başkan Deniz Baykal'ın 10 Mayıs 2010, pazaretsi günü istifa etmesiyle boşalan koltuğa ilk talip çıktı. Geçen hafta Deniz Baykal'ın Beysuken'teki evinde bir görüşme yapan CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, "33. Olağan Genel Kurultay'da adayım" dedi.
Deniz Baykal'ın istifasının üzerinden bir hafta geçtiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Ülke gündeminin yoğun olduğu malumdur. 90 yılı aşkın köklü bir geçmişi olan partimizin kurultaya adaysız gitmesi düşünülemez. Partimize yönelik komploları bozmalıyız. İşsizlik ve çaresizliği yeneceğimizi anlatmalı ve halka umut vermeliyiz. Hiç zaman kaybetmeden hazırlıklara başlamalalıyız. Genel ilgi ve destekten güç alarak 33. Olağan kurultay'da aday olacağımı kamuoyuna duyuruyorum" açıklamasında bulundu.
"BAYKAL'LA KIRGINLIK YOK"
Deniz Baykal'la herhangi bir kırgınlık durumunun söz konusu olmadğını belirten Kılıçdaroğlu, "Baykal'la ikinci bir görüşme yaptıktan sonra mı karar verdiniz?" şeklindeki soruyu ise "Sayın Baykal'la sürekli görüşüyoruz. Kendisi partimizin önemli bir lideri. Kendisiyle ikinci bir görüşme yapılmadı" şeklinde yanıtladı.
BAYKAL'A DÖNME
Bu arada 40-50 milletvekilinin bir açıklama yaparak, istifa ettikten sonra geri döneceği konuşılan Deniz Baykal'a dönme diyeceği belirtildi. Bu grubun Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vereceği belirtiliyor.
Superonline.com

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...