Sayfalar

17 Mayıs 2010 Pazartesi

Türkiye ve Azerbaycan arasında özlenen günler geri geldi


Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, Zagulba Sarayında resmi törenle karşıladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Zagulba Sarayı'nda gerçekleştirdikleri baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenlediler.
Ziyarette çok verimli görüşmeler yaptıklarını belirten Erdoğan, iki ülke arasında bundan sonra daha sık görüşmeler olacağını söyledi.
Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i, 7 ve 8 Haziran'da, İstanbul'da ağırlayacaklarını bildirerek, konuşmasına şöyle devam etti: "Daha sonra kendileri yine gelecek, bizler tekrar geleceğiz, bakanlarımız gelecek. Bizim aramızdaki bağlar farklı. Siyasi, askeri, ticari, ekonomik, kültürel her alanda bu ziyaretlerimizin devamı bizim olmazsa olmazımız. Bunlar, bundan sonra da aynı şekilde, kararlılıkta devam edecek. Bugün yaptığımız görüşmede, Sayın Cumhurbaşkanıyla, attığımız en önemli adımlardan bir tanesi, Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'n kurulması konusunda aldığımız karardır. Arkadaşlarımız şimdi onun çalışmasını yoğunlaşarak devam ettirecekler. Temenni ederim ki İstanbul ziyaretinde bunun temelini atma fırsatımız olur.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...