Sayfalar

22 Mayıs 2010 Cumartesi

Iraklı Kürtlerden destek

PKK'nın, Iraklı Kürtlerin desteğini almaya yönelik çabaları sonuçsuz kalıyor.
Türkiye, İran ve Suriye'nin aralıksız devam eden operasyonlarında ağır kayıplar veren terör örgütü PKK'nın, Iraklı Kürtlerin desteğini almaya yönelik çabaları sonuçsuz kalıyor.
Türk Silahlı Kuvvetleri ve İran Ordusu tarafından terör örgütü PKK/PJAK'a yönelik Türkiye-İran-Irak sınır bölgelerinde yoğun şekilde sürdürülen operasyonların normal olduğunu belirten IKDP ve IKYB'li yetkililerin, terör örgütünün Irak'ın kuzeyini üs olarak kullanmasına kesinlikle izin verilmeyeceğinin altını çizdikleri kaydedildi.
Türk ve İran güvenlik güçlerinin herhangi bir sınır ihlalinde bulunmadıklarını belirten Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin lideri Mesut Barzani'ye bağlı yerel güvenlik güçlerinin başındaki Cabar Yaver, terör örgütü PKK/PJAK'a yönelik sınır bölgelerinde devam eden operasyonlar ile Kandil başta olmak üzere terör örgütünün Irak'ın kuzeyindeki kamplarını hedef alan saldırıların kendileri için bir sorun oluşturmadığını söyledi.
IKYB'ye bağlı yerel güvenlik güçlerinin başındaki Mahmud Sengavi ise PKK/PJAK'lı teröristlerin Türkiye ve İran'dan Irak'ın kuzeyine geçmeleri durumunda karşılık verileceğini ve Iraklı Kürtlerle PKK/PJAK'lı teröristler arasında silahlı çatışmalar yaşanabileceğini duyurdu.
Türkiye ve İran'dan sınırları ihlal ederek Irak topraklarına giren ve buradan komşu ülkelere karşı savaşan her silahlı güce karşı koymak zorunda olduklarını kaydeden Sengavi, ''Biz, Türkiye-İran-Irak sınırlarının huzur ve güven içinde olması için çaba gösteriyoruz. Bunun için de PKK/PJAK'tan biran önce Irak'ın kuzeyini terk etmesini ve Türkiye-İran'dan bölgeye giriş yapılmamasını istedik. Buna izin vermeyiz. Aksi halde karşılık vermek zorunda kalacağız. Biz bu konuda gereken kararlı tavrı sergileyeceğiz'' dedi.
Terör örgütü PKK'nın başındakilerin, şiddet ve silahla hiçbir sonuç alınamayacağı gerçeğini görmeleri gerektiğini vurgulayan Iraklı Kürtlerin bölgedeki güvenlik işleri sorumlusu Mam Rostem ise bölgedeki çatışmalara ilişkin Iraklı Kürtlerin görüşleri konusunda, ''Türkiye ve İran'ın 2-3 askerini öldürmekle Kürtler özgürlüklerini kazanamazlar.
PKK'nın silahlı eylemleri sadece Türkiye'de yaşayan Kürtlerin değil, Iraklı Kürtlerin de güvenliğini ve geleceğini tehlikeye atıyor'' diye konuştu.
IKDP Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani, geçtiğimiz aylarda Washington'daki ziyareti sırasında, Türkiye ile ilişkilerin kendileri için büyük önem taşıdığını belirterek, ''Irak'ın kuzeyinden Türkiye'ye yönelen her türlü tehdide karşıyız. PKK'nın Irak'ın kuzeyindeki faaliyetlerinin sınırlandırılması ve önlenmesi yönünde alınan tedbirleri ciddi şekilde uygulamaya devam edeceğiz'' şeklinde açıklama yapmıştı.
Bu arada, Iraklı Kürtlerin, Türkiye ve İran'ın kendilerine yönelik operasyonlarına sessiz kalmalarını eleştiren terör örgütü elebaşılarından Murat Karayılan'ın, KDP ve KYB'li yetkilileri tehdit eden bir mektup gönderdiği kaydedildi. Terörist Karayılan'ın mektubunda, Barzani ve Talabani'yi ''PKK'yı satmakla'' suçladığı, bu anlaşmaya imza koyanları ''Kürtlerin düşmanı'' olarak nitelediği öne sürüldü.
AA

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...