Sayfalar

22 Mayıs 2010 Cumartesi

Türkiye'nin gözü burada

CHP 33. Olağan Kurultayı bugün toplanıyor.
Deniz Baykal'ın istifasıyla boşalan Genel Başkanlık için tek aday olan Kemal Kılıçdaroğlu ile gidilen kurultayda CHP'yi 2011 seçimlerine taşıyacak yeni yönetim belirlenecek.
CHP'de kurultay hazırlıkları sürerken, Atatürk Spor Salonu'nda 22-23 Mayıs'ta yapılacak kurultayda 1249 delege sandığa giderek oy kullanacak. Kurultayda delegelerin yüzde 20'sinin imzasını bulan ise genel başkanlık için aday olabilecek.
Kurultayın ilk günü Genel Başkan, ikinci günü de Parti Meclisi seçilecek. Genel Başkan adaylığı için şu ana kadar yalnızca İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu adaylığını açıkladı. Başka bir Genel Başkan adayının çıkması beklenmiyor. Kurultayda Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkanlığı döneminde görev yapacak Parti Meclisi de seçilecek. Seçilen Parti Meclisi üyeleri kurultaydan sonraki hafta toplanarak Merkez Yönetim Kurulu'nu(MYK) seçecek.
İl başkanlarının blok liste ile yapılmasına karar verdiği kurultaydaki seçimde, divan başkanlığını da Kemal Anadol yapacak. Edinilen bilgilere göre partideki tüzük değişikliğinin de yapılması ertelenecek.
DELEGELER TRİBÜNDE
Saha içi gazetecilere ayrıldığı için geçmiş kurultayların aksine delegeler tribünlerde oturtulacak. Tribünlerde delegeler için özel bir bölüm hazırlandı. Kurultayı izlemek isteyen partililer için salonun dışına da dev ekranlar kurulacak. Gençlik kolları kendileri için bastırılan özel tişörtleri giyecek. Salonun bir köşesinde görev yapacak olan gençler kol kola girerek bir kordon oluşturacak.
BAYKAL'IN FOTOĞRAFI
CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal daha önce söylediği gibi kurultaya katılmayacak. Ancak kurultay salonunda Baykal'ın fotoğrafı bulunacak. Kurultayın ilk günü saat 10.00'da başlayacak. Ardından divan oluşturulacak ve divan başkanı bir konuşma yapacak. Genel Başkanvekili Cevdet Selvi'nin konuşmasından sonra hesap raporlarının okunmasının ardından konuşmak isteyenlere söz verilecek. Ardından adaylar konuşmak için kürsüye gelecek. Genel Başkanlık seçiminin ardından Genel Başkan teşekkür konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelecek. Pazar günü ise Parti Meclisi üyeleri seçilecek.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...