Sayfalar

22 Mayıs 2010 Cumartesi

Kılıçtaroğlu salona girdi

CHP Genel Başkan adayı İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, kurultay salonuna girdi.CHP Genel Başkan adayı İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Sekreter Önder Sav ile kurultay salonuna geldi.Kılıçdaroğlu, kurultayın yapıldığı Atatürk Spor Salonu'nda, 10. Yıl Marşı eşliğinde ve ''Hoşgeldin sakin güç'', ''Hoşgeldin halkın adayı'' anonslarıyla karşılandı.
Partililerin, delegelerin ve basının yoğun ilgisi nedeniyle salona girişinde zorluk yaşayan Kılıçdaroğlu, salonda tur atarak, tribündekileri selamladı.
Kılıçdaroğlu'nun salona girişi sırasında protokol kapısının önünde basın mensuplarına ayrılan masaların bazıları, izdiham nedeniyle devrildi. Kılıçdaroğlu'nun arabası da kurultay salonunun bulunduğu alana kalabalık nedeniyle güçlükle girebildi.
RAHŞAN ECEVİT DE KURULTAYDA
CHP'ye ve Kılıçdaroğlu'na dün desteğini açıklayan DSHP Genel Başkanı Rahşan Ecevit'in, kurultaya katılacağının anons edilmesi, salondakiler tarafından alkışlarla karşılandı.
Ecevit salona girerken sinevizyon ekranlarından, eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in görüntüsü ve ''Ne Ezen Ne Ezilen Halkça Bir Düzen'' yazısı yansıtıldı.
Rahşan Ecevit, salona gelişinde gazetecilere yaptığı açıklamada ise, ''Bugün bu kurultay çok önemli bir kurultay onu biliyorum'' dedi.
Bundan daha önemli bir durumun da Zonguldak'ta madencilerin ölümü olduğunu ifade eden Ecevit, ''Ölen madenciler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi kader değildi. Kaza da hiç değil o bir cinayetti. 30 kişi bir cinayet sonucu öldü'' diye konuştu.
''Partinizi kapatacak mısınız, CHP'ye üye olacak mısınız ?'' sorularına ise Ecevit, ''Bugün önemli olan şu kurultay. O bitsin hemen sonra bir şeyler düşünülecek herhalde'' karşılığını verdi.
Kurultayı, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, sanatçılar Edip Akbayram, Yavuz Bingöl, Arif Sağ, Bağımsız Ankara Milletvekili Emrehan Halıcı, Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç de izliyor.
KURULTAY ÇALIŞMALARINA BAŞLADI
Kılıçdaroğlu'nun salona girmesi ve delegeler arasında yerini almasının ardından, kürsüye Genel Başkan Vekili Cevdet Selvi çıktı.
Selvi, kurultay çalışmalarını başlattı.
AA

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...