Sayfalar

2 Mayıs 2010 Pazar

Kayseri’nin 166’ncı şehidi /Hikmet Bilâ'nın yazısı

Yine peş peşe şehit haberleri gelmeye başladı. Birinin cenazesi kalkmadan diğerleri toprağa düşüyor. Tunceli’nin Nazimiye ilçesindeki Sarıyayla Jandarma Karakolu teröristlerin son hedefi oldu. Kalabalık bir terörist grubunun saldırısına uğrayan karakol, komutanı astsubay dahil 4 şehit verdi. 2’si ağır 4 asker de yaralandı.
Anlaşılıyor ki, saldırganlar her türlü hazırlığı ve planlamayı yapmışlar. Havanın sisli ve yağışlı olmasını dikkate alarak, saldırıya uğrayan karakola havadan yardım gelmeyeceğini, mayın nedeniyle normal yolun da yardım amacıyla kullanılamayacağını hesap etmişler.
Karakol, sabaha kadar kendi olanaklarıyla kahramanca direnmiş.
İşte sisli, puslu havaları seven terör örgütü ve yandaşlarının “açılım”dan anladıkları bu.
Yarın şöyle haberler duyacaksınız: Başçavuş Hasan Özüberk, Kilis’te toprağa verildi. Uzman Çavuş Kemal Koçyiğit Kayseri’de toprağa verildi. Er Ahmet Eyce Sivas’ta toprağa verildi. Er Adem Şimşek Muğla’da toprağa verildi.
Hangi ilin kaç şehit verdiğini bilmiyorum. Ama Kayseri’nin 166’ncı şehidini verdiğini biliyorum. Çünkü, daha on gün önce toprağa verilen yüzbaşının Kayseri’nin 165’inci şehidi olduğu çok duymuştuk.

www.gazetevatan.com

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...