Sayfalar

2 Mayıs 2010 Pazar

Kulkuloğlu, "Kayseri'de şehit cenazesinde bir ilk yaşanıyor. Şehit cenazesine katılmak isteyen halk alınmıyor." dedi.

Kendilerinin mezarlığa alınmadığı için tepkili olduklarını dile getiren vatandaşlar, şehidin toprağa verilmesi için düzenlenen törene alınmadıkları için Polise kızgın olduklarını dile getirdiler. Mezarlığın dışında kalan çok sayıdaki vatandaşın ise olaysız bir şekilde şehit defnedilene kadar bekleyip daha sonra içeriye sessizce girmeleri ise dikkat çekti.
Polisin grubu sakinleştirmeye çalıştığı sırada CHP'li Milletvekili Şevki Kulkuoğlu'nun, Polis Barikatının arkasında açıklamada bulunması dikkat çekti. Gazetecilere açıklama yapan Kulkuloğlu, "Kayseri'de şehit cenazesinde bir ilk yaşanıyor. Şehit cenazesine katılmak isteyen halk alınmıyor." dedi.
Kulkuloğlu, Kartal Şehitliği içerisindeki konuşmasına şöyle devam etti: "Halkın içerisine çıkamayanlar bugünden itibaren istifalarını versin. Böyle yöneticilik olmaz. Görevini yapamayan istifa eder. Başbakan'a, İçişleri Bakanı'na istifasını, görevini yapamadığını belirterek verir." Güvenlik önlemleri için Ankara'dan 100, çevre illerden de bir o kadar çevik kuvvet geldi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...