Sayfalar

2 Mayıs 2010 Pazar

Teröre ve AKP'ye tepki çığ gibi büyüdü

Uzman Çavuş Kemal Koçyiğit’in cenaze törenine çok sayıda vatandaş katıldı. Törende teröre ve aşırı güvenlik önlemlerine tepki gösterildi. Şehit Uzman Çavuş Koçyiğit Kartal Şehitliğinde toprağa verildi.

Şehit Uzman Çavuş kemal Koçyiğit’in Hunat Cami’ndeki cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Vali Mevlüt Bilici, CHP Kayseri Milletvekili Mehmet Şevki Kulkuloğlu, Garnizon Komutanı Tümgeneral Özden Bayram Argüz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Eraslan, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Ali Demiral, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Murat Kırkaya, belediye başkanları, siyasi partilerin il başkanları, oda ve dernek başkanları, daire müdürleri, askerler ve vatandaşlar katıldı.
Şehidin naaşı, cenaze namazının ardından bir süre askerlerin omzunda taşınarak top arabasına konuldu.
Türk bayraklarıyla donatılan kortej eşliğinde bir süre top arabasında taşınan Uzman Çavuş Kemal Koçyiğit in naaşı, daha sonra Büyükşehir Belediyesine ait cenaze taşıma aracı ile Garnizon Şehitliğine götürüldü.
Vatandaşlar ise sloganları atıp, tekbir getirerek şehitliğe yürüdü.  
Şehidin Kartal şehitliğindeki defnine vatandaşlar alınmadı. Cenazenin defnedilmesinin ardından vatandaşlar şehitliğe girerek dua okudu ve "Şehidim hakkını helal et bize" sloganları atıldı.
Cenaze sonrasında bir açıklama yapan Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, cenazenin mezarlığa getiriliş şeklini eleştirerek Kayseri bürokratlarının da tören alanına yürüyerek değil araçlarla geldiğini söyledi.
Kulkuloğlu, Garnizon Şehitliği ndeki cenaze töreninin ardından gazetecilerin soruları üzerine Kayseri nin terör örgütü PKK üyelerinin cenaze törenini provake edebileceği bir şehir olmadığını söyledi.
     Kayseri nin milli duyguları yüksek olan insanların bulunduğu bir şehir olduğunu ifade eden Kulkuloğlu, bir gazetecinin sorusu üzerine cenaze töreninde kendisine hiçbir tepki olmadığını, aksine protokol üyelerinin arasına kaçmadığı için vatandaşların teşekkür ettiğini kaydetti.
     Milletvekillerinin Anayasa oylamasında olduklarını belirten Kulkuloğlu, Benim için katılan olup olmaması önemli değil. Burada devlet töreni katledildi. Son olan olaydan sonra güvenlik önlemi alınabilir, buna saygı duyarım ama güvenlik önlemi alıyoruz diye şehit cenazesi, cenaze töreni olmaktan çıkarılamaz dedi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...