Sayfalar

2 Mayıs 2010 Pazar

Şehit cenazesinde görülmemiş önlemler vatandaşın canını sıktı: "AKP'li polis istemiyoruz" "AKP şaşırma, sabrımızı taşırma" sloganları düşündürücüydü


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ın yumruklanarak burnunun kırılması üzerine gerek cami avlusunda gerekse şehitlikte önlemler en üst noktaya çıkarıldı.
 Hunat Camii avlusunda, Garnizon Şehitliğine uzanan yolda resmi polislerin yanı sıra çok sayıda sivil polis de görev aldı. Cenazede Ankara dan özel olarak gelen 100 çevik kuvvet ile Kayseri ve çevresinden 3 bin polisin görev yaptığı öğrenildi.
Cenaze törenine ve şehitliğe, gazeteciler de Valilikten verilen özel kartlarla alındı. Cenaze namasının kılınacağı alana vatandaşlar üzerleri arandıktan sonra girebildiler. 
Cenaze namazında vatandaşlar protokolle birlikte saf tutmadılar. Protokolle vatandaşlar arasına askerler alındı. Askerlerle vatandaşlar arasında ise 1 sıra polis yer aldı.
Güvenlik önlemlerinin çok fazla olması vatandaşları kızdırdı. Alınan önlemlere tepki gösteren vatandaşlar tepki gösterdiler.
Tepkiler cenaze namazı sonrası iyice arttı. Cenaze kortejine katılmak isteyen vatandaşları polisler farklı yönlere sevk edince bariyerleri yerlere atan vatandaşlar kısa süreli arbededen sonra askerlerin ardında yer alıp, korteje katıldılar.
Şehidin cenazesi Kartal şehitliğine kadar top arabasında taşınmadı. Cenaze askeri araçla şehitliğe götürülünce kortej bozuldu.
Tepkiler sadece aşırı güvenlik önlemine değildi. Cami avlusundan başlayarak yürüyüş buyunca hükümete ve hükümetin açılım politikasına da tepki gösterildi.
Vatandaşların bir kısmı “Şehit cenazelerine bakan filan istemiyoruz" diye bağırdı. Yürüyüş sırasında da “AKP şaşırma, Sabrımızı Taşırma”, “AKP’li polis istemiyoruz” şeklinde sloganlar atıldı.
Terör örgütü aleyhine sloganlar atarak şehitliğe doğru yürümek isteyen vatandaşlar ile güvenlik güçleri arasında zaman zaman arbede yaşandı.
  Kartal Şehitliğine ilk kez şehidin yakınları, Vali Bilici ve askeri erkan haricinde vatandaş alınmadı. Şehitlikte İl Emniyet Müdürü Arif Akkale, vatandaşlara seslenerek sakin olmaları uyarısında bulundu.
Polis ekipleri, şehitliğe alınmayan vatandaşları engellemekte güçlük çekti.
Resmi törenin ardından içeri alınan grup, Şehitler ölmez vatan bölünmez , Mehmetçiğe uzanan eller kırılsın sloganları atarak şehidin mezarı başında dua etti.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...