Sayfalar

25 Mayıs 2010 Salı

TALAS CİNAYETİ SANIKLARI YAKALANDI


Talas ilçesinde domuz bağı ile işkence ettiği kuzeninin ölümüne sebep olan şahısla ona yardım ettiği ileri sürülen 4 kişi yakalanarak gözaltına alındı.
Birçok suçtan kaydı bulunduğu ileri sürülen M. Y. nin parasız kalınca amcası H. Y. yi bıçakla tehdit ederek harçlık istediği iddia edildi. M. Y. nin tehditlerine dayanamayan H. Y. nin olayı oğlu H.Y. ye anlattığı ileri sürüldü.

İddiaya göre H. Y. de yardım istediği N. Y. nin yanındaki arkadaşları ile birlikte M. Y. yi Derebent Mahallesi nde bulunan bir villaya götürdü. Burada M. Y. ye domuz bağıyla işkence yapıldığı, kafasına sandalye ile vurulduğu, kol ve bacaklarında sigara söndürüldüğü ileri sürüldü. H. Y. ve N. Y. ile beraberindekilerin işkencesine dayanamayan M. Y. nin bir otomobile konularak Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi acil servisine, "Talas yolunda baygın halde bulduk. İnsaniyet namına getirdik" denilerek bırakıldığı iddia edildi.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi nde tedavi altına alınan M. Y., doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Cinayet büro ekipleri tarafından yapılan soruşturma sonrasında olaya karıştıkları ileri sürülen zanlılar N. Y., H.Y., M. Y. (29), C .A (24), G. K.(19) ve B. C. (29) yakalanarak gözaltına alındı.

Olay yerinde yapılan incelemelerde, işkence sırasında kullanılan kanlı ip, sandalye ve sopalar ele geçirildi. Emniyet Müdürlüğü ndeki sorgularında suçlarını itiraf eden zanlılardan H. Y. nin, "Babamı bıçakla tehdit ediyordu. Ben de kulağını çekmek, korkutmak istedim. Biraz aşırıya kaçmış olabiliriz" dediği öğrenildi.

Kayseri Adliyesi ne çıkarılan zanlıların getirilişi öncesinde, çevik kuvvet ekipleri tarafından adliye binası önünde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...