Sayfalar

1 Haziran 2010 Salı

'Derhal en sert yanıt verilsin'

MHP Lideri Bahçeli, saldırı için "İsrail özür dileyip, tazminat ödemeli" dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Lideri Devlet Bahçeli, İsrail'in insani yardım gemilerine kanlı baskınıyla ilgili olarak sert açıklamalarda bulundu. Son yaşanan olayın ucuz siyasi polemiklere malzeme yapılmaması gerektiğini söyleyen Bahçeli, "Derhal en sert karşılık verilmelidir" dedi.
Süleymaniye'deki "çuval geçirme" olayındakine benzer bir geri adım atılmaması gerektiğini iafe eden Bahçeli, "Büyükelçimiz geri çağrılmıştır ve bu çağırma süresiz olmalıdır. Savunma alanındaki işbirliği kesilmelidir. İsrail'in alıkoyduğu ölü, yaralı ve yolcuları derhal ülkeye getirilmeli, yardım gemileri de acilen serbest bırakılmalıdır. Bu düşmanca tutum karşısında oradaki insanların hak ve hukukları takip edilmeli, doğan zarar için İsrail'den tazminat istenmeli. İsrail'den özür istenmeli. Sorumluların adalete teslimi talep edilmelidir.
Bu yaşananlardan Başbakan Erdoğan ve hükümeti sorumlu tutan Bahçeli, "Önerim şudur: İflasınızı ilan edin, emaneti ehline teslim edin" dedi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...