Sayfalar

1 Haziran 2010 Salı

ÜLKÜ OCAKLARINDAN SALDIRILARA TEPKİ

Ülkü Ocakları, İsrail in insani yardım filosuna ve İskenderun Deniz İkmal Komutanlığı na yapılan saldırılar sebebiyle kınama mesajı yayınladı.

Ülkü Ocakları Başkanı İsmail Ülger, Hatay ın İskenderun ilçesinde, Deniz İkmal Destek Komutanlığı na yapılan terör saldırısı sonucunda şu ana kadar basına yansıyan bilgilere göre 6 askerin şehit olduğunu, 7 askerin de yaralandığını hatırlatarak, "Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü ve milli birliğini hedef alan bu alçak saldırıyı en sert biçimde kınıyoruz" dedi.

Ülger, "Ayrıca Tunceli de özel hareket noktasına teröristler tarafından yapılan hain saldırıda iki polisimizde gazi olmuştur. Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü ve milli birliğini hedef alan bu alçak saldırıyı en sert biçimde kınıyoruz. Bölücü terörün yıllardan beri aldığı canlarımıza her geçen gün yenileri eklenmektedir. Açılım adı altında terör örgütünün taleplerini yerine getiren ve onların temsilcilerini muhatap kabul eden bir siyasi anlayışı da meşru bulmuyoruz. Ülkemizi karanlık günlere sevk etmek isteyenlerin çabalarına karşı, ilgili tüm devlet kurumlarımızı kararlı bir mücadeleye davet ediyoruz.

Öte yandan, Türkiye den Gazze ye yardım götürmek için yola çıkan ve sivil bir girişim olan yardım gemilerine, İsrail askerleri tarafından son derece vahşice bir saldırı yapıldığını büyük bir üzüntü içerisinde öğrenmiş bulunmaktayız. Resmi olmayan ilk bilgilere göre, gemide bulunan en az 10 yardım gönüllüsü hayatını kaybetmiş ve bir o kadarı da yaralanmıştır. Amacı sadece Gazze deki yardıma muhtaç insanların ihtiyaçlarını gidermek olan sivil bir girişimin böylesine profesyonel ve planlı bir saldırıya maruz kalması, milletimizi derinden yaralamış ve bu kalleşçe saldırıların aynı gece gerçekleşmesi aziz milletimizin tahammül sınırlarını zorlamıştır. Uluslararası sularda gerçekleşen bu hain saldırının hiçbir geçerli sebebi yoktur, izahı da mümkün değildir. İsrail in yıllardır örneğini sergilediği Devlet terörü bugün itibariyle milletimizi hedef alabilecek kadar ilerlemiştir. İsrail yapmış olduğu bu kalleşçe ve insanlık dışı saldırıyla Türkiye nezdinde tüm dünyaya pervasızca meydan okumaktadır. Bu acı hadiseyi milletimizin kabul edebilmesi ve unutabilmesi mümkün değildir. Bu gelişmeler karşısında devlet aklını temsil edenlerin suskun kalması da kabul edilemezdir.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...