Sayfalar

23 Haziran 2010 Çarşamba

'Türkiye kendi evini unuttu'

Türkiye'de artan terör saldırılarına İngiliz gazetesinin yorumu...
İngiltere'de yayınlanan The Independent gazetesinin muhabiri Patrick Cocburn "Türkiye'de iktidardaki siyasetçiler Orta Doğu'da uzlaşıya varılması için telkinlerde bulunuyorlardı, ancak bu tavsiyelerini kendi evlerinde dikkate almadılar" ifadesini kullandı.

Dünyanın Türkiye'yi tam da daha güçlü ve aktif olarak görmeye başladığı sırada meydana gelen bu saldırıların Türkiye'nin zaafiyetlerini hatırlattığını yazan Cockburn, geçmişte bazı sınırlı tavizlerle Kürtlerle uzlaşmanın mümkün olabileceğini, ancak AKP hükümetinin, orduyu yüzüstü bıraktığı şeklindeki bir suçlamaya yol açacak her türlü eylemden kaçındığını savundu.

Cockburn, "Türkiye'de iktidardaki siyasetçiler Orta Doğu'da uzlaşıya varılması için telkinlerde bulunuyorlardı, ancak bu tavsiyelerini kendi evlerinde dikkate almadılar" dedi.

Türkiye'nin kendi içindeki farklı etnik kesimleri bir araya getirememesi halinde, bunun bölgesel bir güç olma çabalarını da sekteye uğratacağını yazan Independent muhabiri, son çatışmaların Türkiye'yi Irak'taki Kürtler üzerinde etkili olma hedefinden de uzaklaştırabileceğini belirtti.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...