Sayfalar

23 Haziran 2010 Çarşamba

Şehidimizi uğurladık, teröre lanet yağdı

İstanbul Halkalı da askeri personeli taşıyan servis otobüsüne yapılan bombalı saldırıda şehit olan Jandarma Astsubay Başçavuş Duran Bayram gözyaşları arasında toprağa verildi.

 Hunat Cami nde düzenlenen cenaze törenine, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Vali Mevlüt Bilici, AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AKP Kayseri Milletvekilleri Yaşar Karayel ve Ahmet Öksüzkaya, CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, Jandarma Genel Komutanlığı Denetleme Başkanı Korgeneral Fikret Demirtaş, Garnizon Komutanı Tümgeneral Özden Bayram Argüz, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Ali Demiral, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Murat Kırkaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Eraslan, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, İGM Başkanı Sadettin Aydın, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Atsız, Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, AKP İl Başkanı Mahmut Cabat, MHP İl Başkanı Süleyman Korkmaz, CHP İl Başkanı Enver Özdemir, Ticaret Odası Başkanı Hasan Ali Kilci, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya ile binlerce vatandaş katıldı.

 Şehit babası Hüseyin Bayram, Ne mutlu bana şehit babası oldum. Vatan sağ olsun. Geride 3 oğlum daha var. Hepimiz askeriz dedi.

İl Müftüsü Şaban İşlek cenaze namazından önce yaptığı konuşmada, bir şehit cenazesini kıldırmanın üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, Şehidimize hepiniz hakkını helal etsin. Devletimiz dimdik ayakta duracak. Vatan bölünmeyecek. Düşmanı sevindirmeyelim. Düşman biz bir şey yapamadık demeli. Birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu herkese göstermeliyiz diye konuştu.

Şehit Astsubay Başçavuş Duran Bayram ın 7 yıl önce Bingöl de görev yaptığı askeri birlikte vatani görevini yapan ve daha sonra terhis olan 5 askeri de Kayseri ye gelerek cenaze törenine katıldı. Terhis olan askerlerden Nuri Kırbaş, Duran Astsubayımız çok iyi bir komutandı. Bize devamlı vatan sevgisini anlattı. Kendisi çatışmada yaralanıp gazi olmuştu. Kendisini asla unutmayacağız dedi.

            Şehit Jandarma Astsubay Başçavuş Duran Bayram ın cenazesine Öğretmen eşi Nurşen Bayram katılmazken, 4 yaşındaki kızı Rana babasının cenaze törenine Dedesi Hüseyin Bayram’la birlikte geldi. Hiçbir şeyden habersiz, olup biteni izleyen küçük Rana‘ya vatandaşların ilgisi yoğundu.

            Anne Minevver ise oğlunun cenaze törenine tekerlekli sandalye ile geldi. Bayan subaylar nezaretinde oğlunun tabutuna sarılan anne gözyaşlarını tutamadı. Cenaze töreninde ayrıca Şehit Duran Bayram’ın yakınları gözyaşı döktü. Şehidin tabutuna sarılan yakınları uzun süre teskin edilemedi.

Müftü Şaban İşlek in kıldırdığı cenaze namazından sonra Şehit Astsubay Başçavuş Duran Bayram ın naaşı top arabasına konulup Kartal Şehitliği ne götürüldü. Cenaze törenine katılan vatandaşlar yol boyunca “şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Kahrolsun PKK işbirlikçi AKP”, “Şehidim hakkını helal et bize” şeklinde sloganlar attı. 

Şehit Astsubay Başçavuş Duran Bayram Kartal Şehitliğinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehidin naaşının sarıldığı Türk bayrağı babası Hüseyin Bayram a verildi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...