Sayfalar

23 Haziran 2010 Çarşamba

Mustafa Öztürk: "Bölücü terörün azgınlaşmasının nedenini iktidarın açıklaması gerekir."

Artan terör olayları ile ilgili Bilgi Yurdu Gençlik Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Mustafa Öztürk de bir açıklama yaparak bölücü terörün azgınlaşmasının nedenini iktidarın açıklaması gerektiğini söyledi.

Bilgi Yurdu Gençlik Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Mustafa Öztürk 1984-2002 yılları arasında güvenlik kuvvetlerinin destansı mücadelesiyle püskürtülen bölücü terörün yeniden tırmanışa geçmesiyle ilgili siyasi iktidardan cevap beklediklerini belirterek “Bir ülke büyük bir tehdit ve belâ ile karşı karşıya gelmişse, bu tehdidi bertaraf etmek için tüm kurumlar ve imkânlarını seferber eder; millî bir yol haritası yapar ve onu kararlılıkla uygular. Siyasi iktidar böyle bir şey yaptı mı?

AKP iktidarı, bölücü örgüte karşı Türk halkının desteğini alacak millî bir duruş göstermek şöyle dursun, tam aksine, PKK yı azdırıp cesaretlendiren pek çok yanlışlığa imza attı.

Siz, "Kürt sorunu" icat eder dillendirirseniz, onun adına savaştığını iddia eden bir terör örgütüne meşru zemin hazırlamış olmaz mısınız? Bu terör örgütünün liderini muhatap alıp görüşür ve örgütünü yönetmesine izin verirseniz, teröre katkı sağlamış olmaz mısınız?” dedi.

         Teröristlere karşı ön safta mücadele eden askerin moral ve takdir beklediğini; ancak icat edilen açılım uğruna askerin suçlu ilan edildiğini vurgulayan Öztürk, “Bu yolla teröristlerin suçsuzluğu vurgulandı, Habur rezaleti yaşandı. Habur da eli kanlı teröristlere bir madalya takmadıkları kaldı. Hiçbir terör örgütü, kendisine "güvenli bölge", "iç ve dış destek" bulmadan yaşayamaz. PKK için "güvenli bölge," yıllardır Kuzey Irak tır. Dolayısıyla orayı halletmeden bu sorunu çözmek zordur. Terörle mücadele, tavizi kaldırmaz. Mücadele, devletin temel ilkeleri korunarak, millî refleksler uyanık tutularak sürdürülürse başarıya ulaşır. Millî duyarlılığı öldürerek, Türk milliyetçilerine yersiz ve tutarsız ithamlar yaparak bir yere varılamaz. İktidar bunu bilmeli. Hükümet ve yandaş medya, TSK yi hedef göstermekten vazgeçmeli. TSK düşmanlığının PKK yı kuvvetlendirdiği ortada iken bu düşmanlığa devam etmek, vatana ihanet sayılır” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...