Sayfalar

20 Haziran 2010 Pazar

Seyit TÜMTÜRK, Doğu Türkistan Derneğine yeniden başkan seçildi

Doğu Türkistanlılar Derneği Şubesi'nin 11'inci olağan genel kuruluna Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız ve çok sayıda üye ile davetli katıldı. Burada bir konuşma yapan Doğu Türkistanlılar Derneği Başkanı Seyit Tümtürk, Hakkari'de şehit düşen 11 şehidin ailesine başsağlığı dileyerek, "Muhalefeti ile iktidarı ile 70 milyonuyla bu sorunu çözebilecek güçtedir Türkiye" dedi.
5 Temmuz katliamının unutulmadığını dile getiren Tümtürk, bu konuda Türkiye'nin kendilerine gereken desteği vereceğini umduklarını kaydetti.
Daha sonra Divan Başkanı seçimlerine oy birliği ile Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız seçildi. Başkan Yıldız burada bir konuşma yaparak, "Gönlünde Doğu Türkistan davası olanlar burada bulunuyor. Burada bulunmaktan gurur duyuyorum. Memleketimizde sıkıntılı günler geçiriyoruz. Bunları en kolay şekilde aşacağız. Devlet olarak üstümüzdeki örtüyü atmaya başlamıştık, böyle zamanlarda bu gibi durumlarla karşılaştık. Çok zor şartlar altında Doğu Türkistanlı insanlarımız buraya göç ettirildi. Fakat aranızdaki bağdan dolayı bu kadar güçlü durabildiniz" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından denetim ve 2008-2009 yılı faaliyet raporları okunarak ibrası gerçekleştirildi. Tek aday ile listeye giren Seyit Tümtürk, yapılan oylama ile yeniden Doğu Türkistanlılar Derneği Kayseri Şube Başkanlığına seçildi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...