Sayfalar

5 Temmuz 2010 Pazartesi

Devlet Bahçeli, Malatya'dan Kayseri'ye geldi ve önemli mesajlar verdi

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, önce Pınarbaşı ilçesi, ardından Kayseri kent merkezine gelerek önemli mesajlar verdi.

Malatya programı sonrasında Pınarbaşı ilçesine geçen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ilçe belediye binası önünde vatandaşlar tarafından mehter takımıyla karşılandı.

Burada vatandaşlara hitap eden Bahçeli’nin gündeminde belediye hizmetlerinde hükümetin ayrımcılık yapması vardı.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin 29 Mart yerel seçimlerinden sonra 5 yıl gibi dönem içerisinde ilçe halkına hizmet etme görevini aldığını belirten Devlet Bahçeli, AKP hükümetinin belediyecilikte de bölücülüğü tercih ettiğini kaydetti.

Bahçeli şöyle konuştu: “Sekizinci yılını tamamlayan ve tek başına iktidar konumunda bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi, belediyeleri, Türkiye’yi olduğu gibi her zaman bölücülüğü öne çıkartarak, bölünme hevesi ile hareket ederek, nasıl ki etnik temelli bir bölünmeyi kışkırtıyorsa, nasıl ki mezhep temelli bir bölünmeyi kışkırtıyorsa, nasıl ki Sivas ötesi Sivas berisi gibi coğrafyayı bölmeye çalışıyorsa belediye hizmetlerinde de AKP’li belediyeler ve AKP belediyesi olmayan şeklinde bir ayrıma ülkeyi sürükleyerek, kendi yandaşları olan belediyelere hizmet sunuyor. Diğerlerini öksüz bırakmaya çalışıyor. Devletin imkanlarını adilce paylaşmıyor.  Hazineden belediyelere aktarılacak kaynakları, veya iller bankasının birtakım projeler için desteğini adilce kullanmıyor. Bunlara rağmen Türkiye’yi objektif olarak gezelim. Medyada bu görevi biraz daha yerine getirerek. Hangi belediyeler ne zamandan beri görevdeler. Hangi partilerden seçilmişler. Hangi kaynaklar aktarılmış. Ortaya hangi hizmetler konmuştur objektif değerlendirmeye yönelse inanınki Milliyetçi Hareket Partisi’nin ülkücü kadroları birinci sırayı alır” dedi.

        MHP’li belediye başkanlarının her türlü zorluğa rağmen hizmet sunduklarını dile getiren Bahçeli, “Her türlü imkansızlığa rağmen. Her türlü yokluğa rağmen. Zekasını, birikimini, tecrübesini halkla dayanışmasını değerlendirerek, belediye hizmeti çalışmalarını sürdürmektedir. Pınarbaşı Belediye başkanımızda bunun güzel bir örneğini temsil etmektedir. Ben bu başarıyı gösteren ve hizmet aşkı ile çalışan başkanımızı, meclis üyelerini ve belediye çalışanlarını kutluyorum” dedi.

          MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, son zamanlarda AKP hükümeti ile birlikte en çok kullanılan kelimenin bölücülük olduğunu anlattı. Pınarbaşı halkına hitaben yaptığı konuşmanın sonunda Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ı eleştiren Bahçeli, iktidarın birinci görevi ülkeyi bölmekmiş gibi hareket ettiğini söyledi.

         Bahçeli, “72 milyon nüfusa sahibiz. Doğulusu, batılısı, kuzeylisi, güneylisiyle bu ülkenin insanlarıyız. Birbirimizden ayrımız gayrımız yok. Ancak bu gerçek olmasına rağmen son yıllarda özellikle AK Parti iktidarının tek başına iktidar olarak, hiçbir siyasi partiye nasip olmayan bir çoğunlukla ülke yönetiminde söz sahibi olmasına rağmen, en fazla kullanılan kelime bölünmeye ilişkin olmuştur. Sayın Başbakan, durduğu yerde kendisine sanki bir soru soran varmış gibi, Türkiye’yi 36 parçaya ayırıyor. 36 etnik grup olduğunu iddia ediyor. Bu seni niye ilgilendiriyor Sayın Başbakan. Türkiye’de kaç etnik grup olursa olsun bugüne kadar kardeşçe yaşarken, kimse birbirine sen şusun sen busun diye sormazken sen niye soruyorsun acaba. Netice olarak sanki iktidarın birinci görevi ülkeyi bölmekmiş gibi hareket ederek memleketimize ayrımcılığı kamplaşmayı cepheleşmeyi ortaya koyarak, demokratik açılış bahanesiyle bunu sürdürmek istiyor. Pınarbaşılılar olarak inadına, ‘Başbakan biz Pınarbaşı’nda kardeşçe yaşıyoruz. Birimizin diğerinde farkı yok. Bölünmek istemiyoruz. Parçalanmak istemiyoruz’ diyeceksiniz” şeklinde konuştu.

        Konuşmanın ardından Bahçeli, vatandaşları selamladı ve belediye başkanından ilçenin sorunları hakkında bilgiler aldı.

Devlet Bahçeli, daha sonra ilçe merkezinde belediye tarafından yaptırılan ve kendi adının verildiği Devlet Bahçeli Parkı’nın açılışını yaptı.

Bahçeli, buradan ilçe çıkışında bulunan Türklük Anıtını geçerek anıtı ziyaret etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, daha sonra şehir merkezine geçti. Bahçeli parti binası önünde kalabalık bir partili topluluğu tarafından karşılandı. Bahçeli parti il binasında başta Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Eraslan olmak üzere parti yöneticileri ile görüşmeler yaptı.

Bahçeli’ye parti il binasında bir basın mensubu tarafından Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın Erciyes’te yaptığı konuşma hatırlatıldı. Günay, “birilerinin nara attığı yerde biz temel atıyoruz” demişti. Devlet Bahçeli MHP’nin polemikler partisi olmadığını söyledi ve bu polemiğe yanıt vermeyeceğini kaydetti.

MHP Lideri Devlet Bahçeli partideki görüşmelerinin ardından Kayseri’den ayrılarak karayoluyla Ankara’ya gitti.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...