Sayfalar

5 Temmuz 2010 Pazartesi

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Gönül Köprüsü Projesi Kapsamında, Bingöl'den 200 Öğrenci İlk Kez Kayseri'ye Geldi

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Gönül Köprüsü Projesi kapsamında, Bingöl'den 200 öğrenci ilk kez Kayseri'ye geldi.
Bir hafta Kayseri'de kalacak öğrenciler, tarihi ve turistlik yerleri gezecek ve mihmandar ailelerde misafir olacak.

Öğrenciler için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda tanışma toplantısı düzenledi. Toplantıda, öğrenciler beyaz şapka ve "Gönül Köprüsü" yazılı tişörtleriyle dikkat çekti.

Milli Eğitim İl Müdürü Erdoğan Ayata, toplantıda yaptığı konuşmada, bu projenin kalıcı dostluklar bıraktığını ifade ederek, "Bu proje kapsamında birçok ilden misafir öğrenciler ağırladık. Bu yılki misafirlerimiz ise sizlersiniz. Önemli olan şehirleri gezmek değil, kalıcı arkadaşlıklar, dostluklar edinmek." dedi.

Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Bağlıtaş ise Bingöl Lisesi mezunu olduğunu hatırlatarak, birlik ve beraberliğe vurgu yaptı. Bingöl Kafile Başkanı Ahmet Hasanoğlu ise Kayseri'de kendilerine gösterilen ilgiden memnun olduklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından, Edebiyat Öğretmeni Burhanettin Akbaş, öğrencilere, "Kayseri'ye daha önce hiç geleniniz var mı?" sorusu üzerine, öğrencilerin çoğu ilk defa geldiklerini belirtti. Öğrenciler, daha sonra kendi yörelerine ait şiir ve türkü okudu. Işıl Albay adlı öğrenci, Kemalettin Kamu'nun 'Bingöl Çobanları' şiirini okurken heyecanlanarak yarıda kesti. Alkışlar üzerine Işıl Albay, sunucu Burhanettin Akbaş ile şiiri tamamladı. Öğrenciler, ardından Seyit Burhanettin Türbesi ile Kadir Has Stadyumu'nu gezdi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...