Sayfalar

28 Temmuz 2010 Çarşamba

Doğum Kontrolü Uygulaması Uygur Halkına Zorbalıkla Dayatılan Bir Tür Aşağılama Politikasıdır

Tanrıdağ Sitesinin 13.07.2010 tarihli haberine göre, Aksu’nun Toksun nahiyesi Doğum Kontrol Komitesindeki görevliler sokaklara çıkarak, “az doğum yaparak çabuk zenginleşmeyi”, “iki tür şeref belgesi almayı” ve de “ödüllendirmelere layık görülme”yi teşvik ederek Uygur halkına doğum kontrolüne uyma propagandası yapmaktadırlar.
 Çin müstemlekecileri Müstemleke durumundaki Doğu Türkistan’da Uygur halkının nüfus üstünlüğünü berbat ederek, Çinli göçmenlerin nüfusunu kat, kat arttırarak Doğu Türkistan’ı Çinlileştirmeye, Uygur halkının milli varlığını inkâr etmeye çalışa gelmektedir.

        Çin müstemlekecileri az doğum yaparak çabuk zenginleşme, “tek çocuk sahibi olan şerefli aileler” şeklindeki şerefsiz sloganlarla Doğu Türkistan halkını aldatmayı sürdürüyor. Çin işgal idaresinin Doğu Türkistan’da Uygur halkına yönelik olarak uygulamakta olduğu ve her yıl daha sert şekilde icra ettiği politikası sözde doğum kontrolü, Uygur halkının neslini kurutarak, milli mevcudiyetini yıkıma uğratmayı amaçlayan ve Uygur halkına zorbalıkla dayatılan bir tür aşağılama politikasıdır.  

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...