Sayfalar

21 Temmuz 2010 Çarşamba

ÜÇ AYLARI TUTANLARA ÖNEMLİ UYARI

İl Müftüsü Şaban İşlek, Ramazan ayındaki oruç vakti ile recep ve şaban ayındaki oruç vakti konusunda önemli bir uyarıda bulundu. Müftü İşlek, Ramazan ayı dışında oruç tutanların sabah ezanına göre değil imsaka göre hareket etmeleri gerektiğini belirtti.



İl Müftüsü Şaban İşlek, Ramazan ayında sabah ezanlarının imsak vaktine alındığını dolayısıyla imsak ile sabah ezanı aynı saatte olduğu için herhangi bir problemin söz konusu olmadığını söyledi.

Ramazan ayı dışında sabah ezanlarının güneşin doğuşuna göre okunduğunu ve bu sebeple oruca sabah ezanı ile başlamanın yanlış olduğunu dile getiren İşlek, recep ve şaban ayında oruç tutanların takvimin imsak vaktine göre oruca başlamaları gerektiğini kaydetti.

Sabah namazına göre oruca başlayanların doğal olarak  boşuna oruç tutmuş olduklarını ifade eden İşlek, vatandaşların bu konuda dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

Teravih namazlarında, camilerde çocuklar gürültü yapıyorlar diye cemaatin çocuklara sert tepki göstermesinin yanlış olduğunu da belirten İşlek, "Çocuklar camilere gelmeli. Gürültü yapıyorlar diye cemaatin sert tepki vermesi doğru değil. Çocukların camilerden çıkartılmasına Allah razı olmaz. Çocuklar aileleriyle gelmeli. Aileleri de çocuklarına sahip çıkmalı. Diğer vatandaşların ibadetlerine engel olunmamalı. Camiden çocukları kovmanın vebali ödenmez" dedi

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...