Sayfalar

28 Ağustos 2010 Cumartesi

CHP Türban değil, "inanç açılımı" yapacak

CHP, üniversitelerdeki türban sorunun çözümü için türban değil, "İnanç açılımı" yapacak. Açılımın temel rotasını ise "Hak ve özgürlükler" oluşturacak
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Türban sorununu biz çözeriz” sözlerine, Başbakan Erdoğan’ın “Senin takatın yetmez” cevabı, bu konudaki tartışmayı yeniden alevlendi CHP, üniversitelerdeki türban sorunun çözümü için türban değil, “İnanç açılımı” yapacak. Açılımın temel rotasını ise “Hak ve özgürlükler” oluşturacak.
CHP Bilim Yönetim ve Kültür Platformu tarafından yapılan çalışmanın ana unsuru “Uzlaşma” olacak. Daha çok akademik bir çalışma niteliğinde olacak raporda, Alevi vatandaşların karşılaştığı sorunların yanı sıra toplumun hangi kesimi inanç konusunda sorun yaşıyorsa bu sorunlar ve çözüm önerileri yer alacak.
Raporda, Türkiye’de insanların inancına ve ibadetine saygı gösterme anlayışının yerleşmiş olduğu vurgulanacak. CHP’nin laikliği gündemde tutmasının nedeni olarak, cemaat kadrolaşmaları, dini içerikli radikal siyasi söylemler ve çağdaş yaşam tarzına olan baskılara dikkat çekilecek. Kimsenin inanç ve düşüncesinden ötürü baskı altına alınamayacağı vurgulanacak.
CHP raporunda’’ YÖK’ün kaldırılacağı mesajı verilecek. Bilimsel, mali ve idari özerkliği olan bilgi çağının üniversitelerinin oluşturulacağı, öğrencilerin cemaat ve tarikat yurtlarına mahkum edilmemesi için devletin yeterli sayıda  yurt yapacağı da belirtilecek. (GAZETEPORT)

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...