Sayfalar

28 Ağustos 2010 Cumartesi

Medyaya bilgi ve belge sızdırılması da psikolojik harekattır. İllegal dinlemelerin delil olarak kabul edildiği görmekteyiz.

Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ dün görevi Orgeneral Işık Koşaner'e teslim etti. Org. Başbuğ, zor dönemde "Genelkurmay Başkanlığı" yaptığının altını çizerek, şöyle dedi: Zaman her şeyi ortaya çıkarır. TSK daha güçlü ortaya çıkar. Fırtınada gemiyi en az hasarla yanaştıran tarihe başka yazılır.
TSK’NIN GÖREVİ: Türk Silahlı Kuvvetleri, devlet düzeni içinde yasalarla kendisine verilmiş görevleri yerine getirmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri, cumhuriyetin temel niteliklerinden birini oluşturan demokrasi rejimine bağlıdır ve saygılıdır.Demokrasinin sağlıklı işleyebilmesi için de üzerine düşeni yapmaya özen göstermektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri, normal bir çağdaş demokrasinin öngördüğü tüm değerleri içselleştirmiş bir kurum olarak görevini yapmaktadır. Hal böyleyken, bunu defalarca ifade etmemize rağmen geçmişte yaşananları sık sık gündeme getirmenin, toplumu huzursuz ve Türk Silahlı Kuvvetleri personelini rahatsız ettiğini ve toplumun tansiyonunun gereksiz yere yükseltildiğini düşünmekteyiz.

SİVİL-ASKER İLİŞKİSİ: Bu ilişkide elbette sivil liderler güce ve otoriteye sahiptir. Ancak sivil otoritenin askeri konulara müdahalesinde tespit edilmiş katı prensiplerden ziyade sağduyulu davranışlar öne çıkmalıdır. Sivil-asker ilişkilerinde askerler için önemli bir diğer husus ise şudur: Çağdaş toplumlarda askerler sivil otoriteye profesyonel tavsiyelerini yaparlarken şu anlayışa sahiptirler: Yaptıkları tavsiyeler ve teklifler dinlenecek ve değer verilecektir...”

TEK TİP ASKERLİK: Mehmetçik bizim en büyük gücümüzdür. Bazı birliklerin profesyonel hale getirilmesi bir zorunluluk. Bu kapsamda 2 yıl önce başladığımız Kara Kuvvetleri’ne ait 5 komando tugayı ile bir Jandarma Komando Tugayının muharip unsurlarının profesyonel hale getirilmesi projesini, söz verdiğimiz ve planladığımız şekilde tamamladık.

TSK HESABI VERİR: İç güvenlik harekatının icrası esnasında zaman zaman bu zorlu mücadeleyle ilgili çeşitli iddialar ortaya atılıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin veremeyeceği hiç bir hesap yoktur. Önemli olan ’Bu tip olaylarda ihmal var mıdır, suç unsuru var mıdır?’ sorularına cevap aranmasıdır. Ayrıca soruşturması devam olaylara ilişkin açıklama yapılmasını hukuk sistemine saygısızlık. Ayrıca, düşündürücü olan ülke güvenliğinden sorumlu ordusundan önce, art niyetli haberlere ve kişilere inanmayı tercih eden insanların Türkiye’de varoluşudur. Yapılan ve yapılabilecek hataların gündeme taşınmasından hiçbir zaman rahatsızlık duymayız. Bizi asıl rahatsız eden iç güvenlik harekatında mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetleri’nin art niyetli ve önyargıyla ve sadece kendilerince hatalı olduğu değerlendirilen uygulamaların ısrarla günlerce, aylarca medyada gündeme getirilmeye çalışılmasıdır.

ZOR DÖNEM: Zor dönemde Genelkurmay Başkanlığı yaptığım doğru. Başkalarının istediği gibi değil, doğru olanı yaptım. Baskılar karşısında sakinliğimi hayretle karşılayan oldu. Ancak onlar TSK mensuplarının baskılara karşı ne kadar güçlü olduğunu bilmiyor. Zaman her şeyi ortaya çıkarır. TSK daha güçlü ortaya çıkar. Fırtınada gemiyi en az hasarla yanaştıran tarihe başka yazılır.

YARGI: Yargı olaylarında yaşananlar hukuk olayını bulanıklaştırıyor. CMK’nın 250. maddesi (askeri kişilerin sivil mahketede yargılanması) yeniden ele alınmalıdır

MEDYAYA: Bizi rahatsız eden TSK’nın sürekli eleştirilmesi. Asıl sorun art niyetli haberlere ve kişilere inanmayı tercih edenler.Medya TSK’nın yanında mı yoksa karşısında mı sorusunu zaman zaman aklımızdan geçiriyoruz. Bu acı bir deneyim TSK’nın yaptığı başarılı operasyonların medyada yeterli yer almaması anlamak mümkün değildir. TSK kendisine karşı yürütülen psikolojik savaşta zorlanmıştır. Terörle mücadeleye siyaset üstü bakılırsa, terör örgütü amacına ulaşamaz.Sıkı kuralları olan bir dünya için kuralları olmayan bir dünya ile savaşmak kuşkusuz zordur.Medyanın talep ettiği hıza yetişmek gerçekçi midir.Medyaya bilgi be belge sızdırılması da psikolojik harekattır. İllegal dinlemelerin delil olarak kabul edildiği görmekteyiz.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Orgeneral İlker Başbuğ’un, Genelkurmay Başkanlığı görevini Orgeneral Işık Koşaner ’e devrettiği tören sırasında yaptığı konuşmanın son kısmında duygu dolu anlar yaşandı.Orgeneral İlker Başbuğ yaptığı veda konuşmasının sonunda kendisinden desteklerini esirgemeyen ailesine teşekkür etti. Başbuğ, Özellikle 2 yıllık Genelkurmay Başkanlığım görevim sırasında bana destek olan eşime ve benim çocuklarım oldukları için kızıma ve oğluma teşekkür ediyorum ” derken gözyaşlarına hakim olamadı.

Bahçeli’ye veda etti

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, veda ziyaretleri kapsamında MHP’ye de gitti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi parti genel merkezindeki makamında ziyaret etti. Yaklaşık bir saat süren görüşme sonrasında Bahçeli, Başbuğ’u kapıya kadar uğurladı.

ATA’YA DA ZİYARET

Genelkurmay Başkanlığı’nı dün devreden Orgeneral Başbuğ, MHP’ye yaptığı veda ziyaretinin ardından Anıtkabir’e gitti. Atatürk’ün mozolesine çelenk koyan Başbuğ, Anıtkabir Özel Defteri’ni de imzaladı.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...