Sayfalar

17 Ağustos 2010 Salı

Tekden Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Duygu Deniz, oruçlu iken dikkat edilmesi gerekenler konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu

Tekden Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Duygu Deniz, oruçlu iken dikkat edilmesi gerekenler konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu. Ramazan'ın yazın uzun ve sıcak günlerine denk gelmesi nedeniyle oruçlu iken dikkat edilmesi gereken hususların önemli olduğunu belirten Duygu Deniz, "Çok sıcak ve uzun günlere denk gelen bir Ramazan ayındayız. Bu dönemde yeterli ve dengeli beslenmek ve su tüketimi çok önemlidir. Gün boyu, kaybettiğimiz suyu, iftar ile sahur arasında karşılamamız gerekir" dedi.
Oruçlu iken kaybettiğimiz suyu geri alamayacağımız için özellikle dışarıda sıcakta çalışanların dikkatli olmaları gerektiğini açıklayan Deniz "Oruç sırasında vücudumuzda birçok değişiklikler oluşmaktadır. Bunların başında kan şekerinin ve tansiyonun düşmesi gelir. Bunu önlemek için mümkün olduğunca öğlen 11.00 ile 16.00 saatleri arasında güneşin altında durmamak, çok aşırı tempoda çalışmamak gerekir. Eğer bunları yaparsanız vücuttan aşırı su atımına sebep olacaktır. Yine ramazan ayında oruç sırasında kaybettiğimiz sıvıyı tamamlamak için sahur ve iftar arasını bol sıvı tüketmemiz gerekir. Bu bol su, maden suyu, az tuzlu ayran ve çorba gibi içeceklerle sıvı ihtiyacımızı karşılamamız mümkündür" şeklinde konuştu.
Deniz, "Tekden Hastanesi Beslenme ve Diyet Polikliniği olarak halkımıza ramazanda neler yemeleri gerektiği hakkında kilo almadan ve vücutta sağlık problemleri oluşmadan nasıl beslenmeleri gerektiğiyle ilgili danışmanlık hizmeti vermekteyiz. Yine ramazanda tok tutucu yiyeceklerde çok önemli olduğundan halkımızı bu konuda bilgilendirmeye çalışıyoruz. Çünkü ramazan boyunca kulaktan duyma yanlış bilgiler uygulayarak sağlık problemi yaşayabiliriz" ifadelerinde bulundu.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...