Sayfalar

17 Ağustos 2010 Salı

"Atatürk Türkiye'dir, Türkiye Atatürk" yazısı kaldırıldı

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, önceki yönetimin üniversite kütüphane binasına yerleştirdiği "Atatürk Türkiye'dir, Türkiye Atatürk" yazısını kaldırarak, yerine Atatürk'ün "Manevi Mirasım Bilim ve Akıldır" ifadesinin yer aldığı yazıyı astı.
İnönü Üniversitesi Rektörü Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada şöyle konuştu, "İnönü Üniversitesinin üzerinde bir yazı vardı. Bu yazı, ne Atatürk döneminde Atatürk'ün arkadaşları tarafından söylenmiş bir yazıydı, ne de, Atatürk'ün hayatında hiçbir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı tarafından söylenmiş bir ifade değildi.
Atatürk'ü Hitler'le kıyasladı
"Ama tarihe baktığımızda Hitler Almanya'sında, Nazi döneminde eğer internete girip 'Hitler Almanya'dır, Almanya Hitler' yazdığınız zaman karşınıza onlarca web sitesi çıkacaktır. Nazilerin Hitler'e karşı söylediği bir slogan olduğunu biliyoruz. Şimdi üniversitelerin asli görevi bilim teknoloji üretmektir dolayısıyla, görevi bilim üretmek teknoloji üretmek olan bir kurumun üzerinde eğer Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu olan büyük önder Atatürk'le ilgili bir şey yazacaksa mutlaka bilimi ve aklı çağrıştıran bir ifadeyi öncelikle kullanmamız gerekirdi. Bundan sonra da üniversitemizin değişik yerlerine Atatürk başta olmak üzere bilim insanlarının sözlerini yazmaya devam edeceğiz."

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...