Sayfalar

1 Eylül 2010 Çarşamba

El ele meydana

Kılıçdaroğlu 7 Eylül'deki Antalya mitingine Baykal'ı davet etmeye hazırlanıyor.
Kılıçdaroğlu'nun yakın çevresine 'Antalya mitingimizi Sayın Baykal'ın dönüşüne göre programladık. Şimdi gelmesini bekliyorum. Gelince arayıp davet edeceğim. Hatta kabul ederse ondan konuşma yapmasını da isteyeceğim' dediği belirtiliyor

Anayasa değişiklik paketinin oylanmasına sayılı günler kala miting meydanları hareketlenirken CHP'de ise tüm gözler 7 Eylül'deki Antalya mitingine çevrildi. Akşam'ın haberine göre CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın memleketi Antalya'daki mitingde Kemal Kılıçdaroğlu ile Baykal'ın birlikte otobüsün üzerine çıkıp çıkmayacağı merak edilirken Kılıçdaroğlu ise adım atarak Baykal'ı davet etmeye hazırlanıyor. Baykal'a karşı çok hassas olan ve bunu her fırsatta dile getiren Gandi'nin bu konuda yakın çevresine, 'Gezi programımızı Sayın Baykal'ın Amerika dönüşüne göre ayarladık. 7 Eylül tarahini bilinçli bir şekilde belirledik. Hatta bu nedenle miting tarihini biraz da geciktirdik. Ameraki'dan döneceği zaman ben kendisini bizzat arayıp Antalya mitingimize davet edeceğim. Hatta benim gönlümden onun bir konuşma yapması da geçiyor. Umarım bu önerimi kabul eder ve halka birlikte hitap ederiz' dediği öğrenildi.

SON DÜZLÜKTE 13 MİTİNG

Refarandum sürecinde müthiş bir performans sergileyen CHP lideri Kılıçdaroğlu yurt gezilerine 30 Ağustos arasından sonra tam gaz devam ediyor. Kılıçdaroğlu, bugün Hatay'da başlayacak miting serisinde 6 günde 13 ile gidecek. Böylece Gandi toplam miting sayısını da 74'e çıkarmış olacak. Kılıçdaroğlu bugün Osmaniye ve Hatay'da, perşembe günü Mersin ve Adana'da, cumartesi günü Bolu, Düzce, Sakarya ile Kocaeli'nde, pazar günü Konya ve Ankara'da, pazartesi günü Manisa ve İzmir'de mitinglere katılacak.

Ana muhalefet partisinde referandum hareketliliği devam ederken tüm gözler 7 Eylül Salı günü yapılacak Antalya mitingine çevrildi. Eski Genel Başkan Baykal'ın mitingte CHP otobüsünün üzerine birlikte çıkıp çıkmayacağı merak ediliyor. Baykal'a yakın kaynaklar, 'Eğer bizzat Sayın Kılıçdaroğlu'ndan özel bir davet giderse Baykal bunu geri çevirmez ve ikisi birlikte halkı selamlarlar. Bu da CHP kamuoyu ve seçmen bazında önemli bir olumla hava ve sinerji yaratır' yorumunu yapıyor.

7 EYLÜL PROGRAMI BOŞ

Refarandumda 'hayır' çıkması için aktif destek veren ve şu sıralar torunu Mehmet'i üniversiteye yazdırmak için ABD'de bulunan Deniz Baykal, 3 Eylül'de Türkiye'ye dönecek. Hemen ertesinde Adana'ya geçecek olan Baykal, 4 Eylül'de ise işadamlarının düzenlediği toplantıya katılacak. 5 Eylül'de Susurluk'a giderek belediyenin düzenlediği bir etkinliğe katılacak olan Baykal'ın 7 Eylül'de ise bir önceden planlanmış bir programı bulunmuyor.

AKTİF GÖREV VERİLMEMİŞTİ

Baykal, geçen ayki İzmir ziyaretinde, CHP yönetiminden referandum için görevlendirme beklediğini ancak aranmadığını söylemişti. Bir süre sonra Genel Sekreteri Önder Sav imzasıyla örgütlere gönderilen genelgede Baykal ve yakın çalışma arkadaşlarının görevlendirilmemeleri tartışma yaratmış, ancak Sav sonra 3 büyük ildeki gruplara Baykal'a çok yakın isimleri de katmıştı.

DAVETE AÇIK KAPI

Partİ Sözcüsü Hakkı Süha Okay, AKŞAM'a, Antalya mitingini Deniz Baykal'ın ABD'den dönüş tarihini hesaplayarak takvimlendirdiklerini söyledi. Okay, Baykal'a yönelik bir özel davetin Kılıçdaroğlu'nun tasarrufunda olduğunu ifade ederek, davete açık kapı bıraktı. Eski Genel Başkan Deniz Baykal'a çok yakın isimlerden Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş de, 'Deniz Bey Antalya programını, miting tarihini benden öğrendi. Kendisini şu ana kadar bu konuda arayan olmamış. Şu andaki tabloda benim onun katılımına ilişkin bir yorum getirmem şık olmaz' diye konuştu.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...