Sayfalar

1 Eylül 2010 Çarşamba

ERCİYES ÜNİVERSİTESİNDE KAYITLAR 31 AĞUSTOS - 7 EYLÜL ARASINDA YAPILACAK

Erciyes Üniversitesi’nde kayıtlar 31 Ağustos-07 Eylül 2010 tarihleri arasında yapılacak. Erciyes Üniversitesi’ne bu sene 10 bin 931 yeni öğrenci kayıt yaptıracak. Kayıt evrakları eksiksiz olan öğrenciler, 5 dakika gibi kısa bir sürede kayıtlarını yaptı.

Erciyes Üniversitesi’nde 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı kayıtları, 31 Ağustos-07 Eylül 2010 tarihleri arasında Sabancı Kültür Sitesi’nde yapılacak. Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü, öğrencilerin kayıtlarını rahat bir şekilde yapabilmeleri için geniş önlemler aldı. Öğrenciler, Sabancı Kültür Sitesi’nde kurulacak olan banka şubesinden kayıt ücretlerini ve okul harçlarını yatırırken,  evraklarında eksiklik bulunmayan öğrenciler, kısa  bir sürede kayıt işlemini tamamlayabilecekler. Erciyes Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanı Mustafa Topaktaş, Erciyes Üniversitesi’ne bu sene, 9 bin 548’i YLS,  430’u Özel Yetenek Sınavı, 126’sı Dikey Geçiş, 627’si Yatay Geçiş ve 140’ı yabancı öğrenci sınavı yoluyla bu sene toplam 10 bin 931 yeni öğrencinin kayıt yaptıracağını bildirdi. Ayrıca, Türk Cumhuriyetleri sınavından gelen 50 öğrencide önümüzdeki günlerde üniversiteye kayıt yaptırabilecekler.

Kayıtlar sonunda, Erciyes Üniversitesi’nde öğrenci sayısı 38 bin 175’e ulaşmış olacak.

Kayıtların sorunsuz ve rahat bir şekilde yapılabilmesi için, ERÜ’de  geniş önlemler alındı. Sabancı Kültür Merkezi’nde,  Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu senede bir “Kayıt Bürosu” oluşturuldu.

Kayıt bürosunda, her okul için ayrı bir kayıt masası yer alıyor ve burada öğrencilere,  kayıt işlemleri yanında rehberlik hizmetleri veriliyor. Kayıt Bürosu’nda bir de, öğrencilerin şehir merkezine ve banka şubelerine gitmeden harçlarını yatırabilecekleri bir banka şubesi kuruldu. Öğrenciler, okul kayıt harçlarını  bu şubeden kolaylıkla yatırabilecekler.

Erciyes Üniversitesi’nde, en fazla öğrenciyi 1481 kontenjanla  Mühendislik  Fakültesi alırken, en az öğrenciyi 52 kontenjanla Eczacılık Fakültesi alacak.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...