Sayfalar

30 Ocak 2010 Cumartesi

AKKAŞ: HÜKÜMET PASİF SİYASET YAPIYOR

Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Akkaş, iktidar partisi AKP’nin icraatlarını eleştirdi. Hükümetin izlediği yolu Pasif siyaset olarak nitelendiren Akkaş, hükümet ciddi anlamda bir ihmal ve zafiyet içerisindedir dedi.
Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Akkaş, Parti binasında bir basın toplantısı düzenleyerek ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Mustafa Akkaş, Yaklaşık 1 ay önce gündeme gelen Kafes eylem planı ve birkaç gün önce ortaya atılan ve Balyoz adı verilen plan gerçekten ürkütücü öğeler taşımaktadır. Basına yansıyan hususlar ülkemiz adına, milletimiz adına, demokrasimiz adına acı vericidir” şeklinde konuştu.
Hükümetin ciddi ihmal ve zafiyet içinde olduğunu da dile getiren Akkaş sözlerini şöyle sürdürdü:
“Türkiye’nin bir an önce tartışmaların dışına çıkarıp normalleşmesi için mevcut iddiaların araştırılıp aydınlatılmasının yanı sıra iddialara karşı karşıya kalmamamız için de ciddi çalışmaların yapılması gerekmektedir. Daha çok demokrasi, daha çok özgürlük ve daha çok şeffaflık
yaşadığımız sıkıntıları ortadan kaldıracaktır. Böyle bir ortamın sağlanabilmesi için de sivil, katılımcı ve demokratik bir anayasa yapmakla işe başlanılması şarttır. Bu anayasa mevcut haliyle durduğu müddetçe demokrasinin, adaletin, özgürlüğün, eşitliğin ve refahın kapımızı çalması mümkün değildir. Bu noktada da görev başta hükümet olmak üzere herkese düşmektedir. Ancak yaşanan gelişmeler hükümetin bu konuda ciddi bir ihmal ve zafiyet içinde olduğunu göstermektedir. 22 Temmuzda her iki kişiden birisinin oyunu alarak meclise giren Ak Parti milletin kendisine verdiği mesaja uygun davranmadığı gibi verilen emaneti de layıkıyla kullanmaktadır. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaşanan 367 krizinin tek belirleyici olduğu 22 temmuz seçimlerinde aldığı büyük desteğe rağmen üç yıldır her hangi bir şey yapmayan sadece ve sadece yaparmış gibi yapan AK Parti tarihi sorumluluğunu yerine getirememektedir. Problemin anayasadan kaynaklandığını sokoktaki simit satan çocuk dahi bilirken Anayasa Mahkemesi’nden döneceğini bile bile çıkardığı kanunlarla tribüne oynamak bu millete yapılacak en büyük kötülüktür. Ak Partinin bu milleti en temel ihtiyacı olan konularda pasif bir görünüm içine girmesi kabul edilemez. Hükümetin izlemiş olduğu bu pasif siyaset toplumda ve kurumlar arsında yaşanan gerilimi sürekli tırmandırmakta, çatışma ortamına zemin hazırlamaktadır. Ak Parti açısından yapılması gereken iki şey kalmıştır. Ya milletin verdiği emanete sahip çıkıp sandığa yansıyan iradeye uygun olarak gerekli düzenlemeler yapacaktır, ya da emaneti halka iade edecektir. Üçüncü bir yol yok."

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...