Sayfalar

30 Ocak 2010 Cumartesi

SPK Başkanı Kayseri'de

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vedat Akgiray, sermaye piyasalarının 15 yıldır 'üvey evlat' gibi görüldüğünü söyleyerek, "Ülkenin kalkınmasındaki ana maya banka değil, sermayedir.
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vedat Akgiray, sermaye piyasalarının 15 yıldır 'üvey evlat' gibi görüldüğünü söyleyerek, "Ülkenin kalkınmasındaki ana maya banka değil, sermayedir. 2010 yılında Türkiye'nin borç ve sermaye dengesini sağlayarak büyümesi gerekiyor" dedi.
Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) ocak ayı meclis toplantısına katılmak üzere Kayseri'ye gelen SPK Başkanı Vedat Akgiray, ülkede 15 yıldır sermaye piyasalarının ''üvey evlat'' gibi görüldüğünü belirtti. Ülkenin kalkınmasındaki ana mayanın bankalar olmadığını kaydeden Akgiray, "Bankalarımız da çok önemli ancak banka kredisiyle uzun vadeli büyümenin bir yolu yoktur. Ülkenin kalkınmasındaki ana maya yönetilebilir sermayedir'' dedi.
Yurt dışı gezilerinde Türkiye'nin siyasi ve ekonomik itibarını gördüğünü ifade eden Akgiray, tek görevlerinin sermaye piyasalarını büyütmek olduğunu vurguladı.
2010 yılında Türkiye'nin borç ve sermaye dengesini sağlayarak büyümesi gerektiğinin altını çizen Akgiray, dünyadaki büyük şirketlerin çoğunun halka açık şirketlerden oluştuğunu söyledi.
Firmaların halka açılması gerektiğini vurgulayan Akgiray, "Uzun vadeli kalıcı büyümenin yolu, sermaye piyasasının nimetlerinden faydalanmadan geçer. Firmaların halka açılması büyük avantaj sağlıyor. Halka açılanların çok büyük avantajları var. Bunun kullanılarak 2010 yılında büyümesi gerekiyor. Yeni girişimcilerin sermaye piyasalarını kullanmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.
Bakanlığın Akgiray'ı atamasıyla sermayenin canlanmasından çok büyük memnuniyet duyduklarını söyleyen KAYSO Başkanı Mustafa Boydak, "2010 yılının umutlarımızın yeşerdiği bir yıl olmasını istiyoruz. 2010 yılı içerisinde ülke genelinin yüzde 5 büyüyeceğini tahmin ediyoruz. Bununla birlikte Kayseri'nin de yüzde 10 olarak büyümesi gerekiyor. Topyekün olarak Kayseri'nin daha fazla kalkınmasıyla açıklarımızı kapatabiliriz" ifadelerini kullandı.
Toplantının ardından KAYSO Başkanı Mustafa Boydak ve Meclis Başkanı Nurettin Okandan, SPK Başkanı Vedat Akgiray'a işlemeli tabak hediye etti.
Haber: www.nethabercilik.com

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...