Sayfalar

28 Ocak 2010 Perşembe

GAZETECİLER DAVAYI KAZANDI, SÜLEYMAN HURMA KAYBETTİ


Kayserispor Genel Menajeri Süleyman Hurma, 3 spor yazarının açtığı hakaret davasında mahkum oldu. Süleyman Hurma, Kayseri 4. Sulh Ceza Mahkemesinde yapılan 3. duruşmada indirimlerden sonra 93 gün karşılığı bin 860 TL adli para cezası çarptırıldı.
Süleyman Hurma’nın ceza almasının yanı sıra, hakaret içeren yazısı nedeniyle mahkemenin verdiği tekzip kararına Kayserispor Kulübünün yaptığı itirazın da kabul edilmeyerek, tekzibin yayınlanması yolunda aynı mahkemeden de karar çıktığını belirten gazetecilerin avukatı Uğur Altun, yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:

‘’Kayserispor Genel Menajeri Süleyman Hurma 27.04.2009 tarihinde Kayserispor resmi internet sitesinde duyuru başlığıyla yayınlanan yazısında müvekkillerim Salih Balcı , Oktay Ensari ve Yüksel Yıkılmaz aleyhinde tamamen asılsız iddialarda bulunmuş, yazının devamında müvekkillerim spor yazarlarına hakaret etmiştir. Müvekkilerim mesnetsiz iddia ve hakaretler nedeniyle kendisi ve sorumlular hakkında Kayseri Cumhuriyet Savcılığına başvurmuş, devamında 4. Sulh Ceza Mahkemesinde hakaret davası açılmış, ayrıca Kayserispor resmi internet sitesinde yayınlanan bahse konu yazının ve içeriğinin düzeltilmesi için noterden ihtar çekilmiş, düzeltme metni gönderilmiştir. Kayserispor genel menajeri Süleyman Hurma’nın hakaret içeren bu sözleri sarf etmesi bir ülkede basını susturma girişimidir. Basın Kanunun 3.maddesi olan, Anayasa’nın 26-27 ve 28 maddelerinde düzenlenen basın özgürlüğünün bir parçası olan eleştiri hakkının sindirilmemesidir. Süleyman Hurma’nın yaptığı talihsiz açıklama, kanun karşısında yüce Türk adaleti tarafından bugün cezalandırılarak tecelli etmiştir. Kayseri 4. Sulh Ceza Mahkemesinde yapılan son duruşmada, Süleyman Hurma 527 sayılı kanunun 232/3 maddesi uyarınca, üzerine atılı bulunan ve subut bulan eyleminden dolayı TCK’nın 125/ 2 maddesi uyarınca, 112 gün karşılığı adli para cezasına, bunda indirim yapılarak 93 tam gün karşılığı olan 1.869 TL para cezasına çarptırılmıştır..Ayrıca 500’er TL olmak üzere 1.500 TL vekalet ücretinin kendisinden alınmasına, Yargıtay, yani temyiz yolu kapalı olmak üzere karar verilmiştir. Bunun yanı sıra sanık hakkında spor yazarı müvekkillerim tarafından maddi ve manevi tazminat davası açılacaktır”

Öte yandan Kayserispor Genel Menajeri Süleyman Hurma, 27 Nisan 2009 tarihinde Kayserispor’un resmi internet sitesinde “ Dolandırıcı gazetecilerin yazdıklarına inanmayın” başlıklı yazısında Salih Balcı, Oktay Ensari ve Yüksel Yıkılmaz hakkında hakaret içeren bir duyuru yayınlamış, bunun üzerine spor yazarları Avukatları Uğur Altun aracılığıyla dava açmışlardı.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...