Sayfalar

28 Ocak 2010 Perşembe

KULKULOĞLU:ATAMALARA SİYASET KARIŞMIŞ


CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çıkarılan Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmelik çerçevesinde, atama takvimine uygun olarak bu açık bulunan okul ve kurumlara atama başvuruları alınmaya başlandığını ve yakında atamaların yapılacağını bildirdi.

Atama yönetmeliği gereğince okul ve kurumlara yönetici olarak atanmak için başvuru şartı olarak sınav puanı almanın yanında, maaş ile ödül alma halinde puan, takdir belgesi alma durumda puan, teşekkür belgesi alma durumunda ise puan verileceğinin düzenlendiğini vurgulayan Kulkuloğlu, şöyle devam etti:
Kayseri ili ve ilçe milli eğitim müdürlükleri ve Kayseri Kaymakamlıkları nda özellikle AKP ye ve iktidara yakınlığı bilinen Eğitim-Bir Sendikası na üye öğretmenlere, takdir ve teşekkür belgeleri dağıtılmaya başlandığı iddia ve haberleri basına yansımıştır. Bu durum haliyle takdir ve teşekkür belgesi alan AKP yanlısı öğretmenler lehine 1 ile 3 puan arasında bir puanı kazandırmakta ve atama için adaylar arasında haksız menfaat yaratmaktadır.
Takdir ve teşekkür belgelerinin yarattığı bu haksız durum konusunda, Danıştay 2. Dairesi 11.12.2009 gün ve E: 2009/2738 sayılı kararıyla yürütmeyi durdurma kararı verilmiştir. Danıştay ın bu kararı ile atama ilanından sonra verilen takdir ve teşekkür belgelerinin puanlamaya dahil edilmesi hukuka aykırılık teşkil etmektedir.
Danıştay ın bu kararı ortadayken özellikle Kayseri ilinde AKP ye ve iktidara yakınlığı bilinen Eğitim-Bir Sendikası na üye öğretmenlere takdir ve teşekkür belgesi dağıtımının hızla devam etmesi, Kayseri ilinde üç hakim sendika olmasına rağmen, bunlardan sadece AKP ve iktidar yanlısı Eğitim?Bir Sendikası na üye olan öğretmenlerin teşekkür ve takdir belgeleri almaları büyük bir haksızlık yaratmaktadır.
Açıklamasında, Danıştay ın ilgili kararına göre, atama ilanı yapıldıktan sonra büyük hızla takdir ve teşekkür belgelerinin dağıtılarak puanlamaya dahil edilmesinin hukuka aykırı bir durum olduğunu yineleyen Kulkuloğlu, Kayseri Valiliği ve Kayseri Milli Eğitim Müdürlüğü nün derhal bu atamaları durdurmaları gerekmektedir. Çünkü bu atamalara siyaset karışmış, hakkaniyet ve adalet ölçüleri kaybolmuştur. Atamaların durdurulmaması durumunda, İdari Yargılama Usulü Kanunu nun 28 inci maddesi kapsamında ilgililerin sorumlu olacağını hatırlatır, görevlileri hukuka uygun davranmaya, vicdanlı olmaya, hakkaniyet ve adalet ölçülerini aramaya davet ederim dedi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...