Sayfalar

13 Şubat 2010 Cumartesi

AKP'NİN UMUDU SARIGÜL OLDU. CHP'NİN YÜKSELİŞİ AKP'Yİ FENA SARSIYOR

AKP anket yaptırdı, ankette kendi oylarını son zamanlardaki anketlerin tersine yüzde 38-40'lara çıkaran AKP'li uyanıklar, CHP'nin yükselişini de görmezlikten geldiler. Halbuki son anketlerde CHP ile AKP'nin oyları arasındaki fark neredeyse kapanmak üzereydi. Ankette ilginç noktalar var.Mesela ankette CHP, MHP'nin de gerisine oy olarak düşmüş gösteriliyor. Neden mi? Çünkü, uyanık AKP'lilere göre eğerse Sarıgül, kurduğu parti ile CHP'nin oylarını bölmüş. Aç tavuk rüyasında kendini darı ambarında görür misali, son yıllarda milletin derdine çare olamayan AKP, aklı sıra düşüşünü kamufle etmeye ve iktidara iyice yakşalan CHP'yi bölmeye çalışıyor. CHP'nin oylarını %16 gösteren AKP'li siyaset kafadarları, MHP'yi de %18 göstermişler.
Halbuki tarafsız anketlerde CHP %27, MHP ise %22'lik oy oranıyla çıkmışlardı. AKP'nin %30'luk oy oranı gözüken anketlerin gerçek sonucu ise çok açıktı. AKP iktidarı bu oy oranları ile son buluyordu. Vatandaşın gözünden bunu kaçırmak ve karşı propagandaya geçmek isteyen AKP kurnazları, Sarıgül'ün  partisine %6 oy oranı bahşederek CHP'yi yüzde 16'ya çekmişler.
Acaba Sarıgül % 6 oy alsa bu oylar CHP'den mi gider, yoksa AKP'den mi gider. Siyasetten zerre kadar anlayan herkes bilir ki AKP çözülme sürecine girmiştir ve oylar AKP'den girmektedir. AKP, bu seçimi CHP'den bir puan önde tamamlarsa davulla zurnayla kırk gün bayram yapsın.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...