Sayfalar

23 Şubat 2010 Salı

ALİ İHSAN ÖZTÜRK: "BU ÜLKEDE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ KİME VAR?"


Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk Adliye önündeki açıklamasında “Ülkede düşünce özgürlüğü var dediler, bizde dağdan inenlerle ilgili açıklama yaptık” dedi. Teröristlerin dağdan inmeleriyle ilgili süreçte suçlu bulananların istifa etmelerini istediğini ifade eden Ali İhsan Öztürk AKP İl Teşkilatınca hakkında dava açıldığını belirtti. Öztürk açıklamasında ifade özgürlüğünün kimlere var olduğunu sordu.
         Öztürk, “İnsan sormadan edemiyor. Bu ülkede ifade özgürlüğü var diyorsunuz da kime var, eşkiyaya mı, teröriste mi? Bu ülkede birileri fişleme yapıyor, şimdide siyaset yapıyor. Bir tarafta fişleyen varsa, diğer tarafta fişlenen var. Bu ülkede sürekli fişlenen vatandaş olmuştur. Biz bunlara göz yummayacağız. Hakkımızda 140 dava açılsa bile doğru bildiklerimizi söylemeye devam edeceğiz” dedi.
Türk Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, öğleden sonra da şube binasında düzenlediği basın toplantısında, AKP İl Başkanlığı tarafından, hakkında açılan davadan beraat ettiğini açıkladı.
Öztürk, şöyle devam etti: Şimdi o avukata soruyorum. Orada şehit olan bir öğretmen arkadaşımızla ilgili açıklama yapmak alan dışı mı. Gencecik fidanlarımız orada şehit olurken açıklama yapmak alan dışı mı. Sayın Başbakan bize ne söylememiz gerektiği söylesin. Başbakan Sendikalar alan dışı açıklama yapabilir diyor, ama il başkanı bize dava açıyor. Davayı açanlarda kendileri demokrat, özgürlükçü ve ifade özgürlüğünü savunan kişiler olarak niteliyor. Biz bu ülkede ifade özgürlüğü var zannediyorduk.
   Artık kendileriyle uğraşılmasından vazgeçilmesini isteyen Öztürk, ne kadar dava açılırsa açılsın bildiklerini her zaman söyleyeceklerini sözlerine ekledi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...