Sayfalar

23 Şubat 2010 Salı

CHP'DEN DEMOKRASİ DERSİ: İL BAŞKANI ENVER ÖZDEMİR ADAYLIĞINI BÖYLE AÇIKLADI


CHP’de 28 Şubat Pazar günü yapılacak olan il kongresinin heyecanı yaşanıyor. İki adaylı geçecek olan kongre öncesi mevcut başkan Enver Özdemir adaylığını açıkladı. Toplantı salonuna diğer aday Ali Paşa Tan ile birlikte giren Başkan Enver Özdemir gazetecilere poz verdi.
İl Başkanı Enver Özdemir’e destek veren Büyükşehir belediyesi eski başkanı Niyazi Bahçecioğlu, son seçimlerde Büyükşehir belediyesi başkanı adayı Ali Genç, Kocasinan Belediye başkanı adayı Özgür Alçı, ilçe teşkilatları, kadın kolları, gençlik kolları ve disiplin kurulu üyeleri salondaki yerlerini alarak toplantıyı takip etti.
Salona alkışlarla gelen Enver Özdemir öncelikle 28 Şubat Pazar günü yapılacak olan kongrede aday olduğunu açıkladı.
AKP’yi de eleştirerek “Ülkemizin içinde bulunduğu süreç mutlak bir Cumhuriyet Halk Partisi iktidarını gerektirmektedir” diyen Özdemir, “AKP iktidarının yol açtığı yıkım yoksulluk, yolsuzluk, hukuksuzluk ve işsizliğin önlenebilmesi, cumhuriyetimize ve demokrasimize yönelen saldırıların püskürtülmesi için bu kaçınılmazdır” diye konuştu.
Milletvekili Şevki Kulkuloğlu’nun diğer adaya açık destek vermesinin sorulması üzerine Enver Özdemir, bunun demokrasinin bir gereği olduğunu ve delegenin iradesine saygı duyacaklarını belirtti.
Özdemir şöyle devam etti; “2 yılı aşkın bir süredir sürdürdüğüm il başkanlığım sürecinde göstermiş olduğunuz ilgi ve destek için öncelikle hepinize şahsım ve tüm yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım adına teşekkür etmek istiyorum. Partimizin tüzük ve programına uygun olarak  seçildiğimiz günden bu yana görevimizi elimizden geldiğince yapmaya gayret gösterdik. elbette ki bu süreç içinde yapamadıklarımız veya eksik yaptıklarımız olmuştur.  Bu süreci kongre delegesi arkadaşlarımız sağduyulu bir şekilde değerlendireceklerdir. Ülkemizin içinde bulunduğu durumu ve bizim yapabileceklerimizi anlatarak başarıya ulaşacağız.
Tüm partililerimizin uzun yıllardır içinde taşıdığı iktidar özlemini giderecek sürecin çok yakın olduğunu görüyoruz. AKP iktidarının artık yolun sonuna geldiğini, son çırpınışları ile daha iyi anlıyoruz. Devleti ve kurumlarını ele geçirme operasyonları her alanda alabildiğince devam ederken, Cumhuriyet Halk Partililerin her zamankinden daha güçlü  bir birlikteliği oluşturma anlayışına destek olması gerekiyor. Kongreler sürecinde  bayrak yarışı  hep var olacaktır. Herkes daha iyi hizmet için bu yarışın içinde mücadele verecektir. Bizlerde  bugüne kadar ki yönetimimiz süresince bunu yapmaya özen gösterdik. Siyasette edindiğimiz tecrübe ile bundan sonraki süreçte daha başarılı bir yönetim anlayışı  ortaya koyacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğimiz il kongremizin çıkaracağı sonuç, partimizin başarısında son derece önemli olacaktır. Çünkü, yakın bir tarihte gerçekleştirilecek olan genel seçimlere yeni seçilecek yönetim kadroları ile gideceğiz. İktidar yolundaki tüm engellerin ortadan kaldırılması ve başarılı bir çalışma programı ortaya koyulabilmesi için tecrübeli, çalışkan ve dinamik bir kadronun işbaşında olması gerekmektedir. Tüm çabalarımız Cumhuriyet Halk Partisinin başarısı içindir. Bugüne kadar olduğu gibi, bu süreçte de  kongre delegesi arkadaşlarımızın ve partililerimizin desteği  ile görevimizi sürdürmeyi hedefliyoruz.
Bu  hizmet yarışında mücadele edecek olan arkadaşımız sayın Ali Paşa Tan’a ve ekibine başarı dileklerimizi sunuyorum.”

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...