Sayfalar

23 Şubat 2010 Salı

İmdat Şimşek'ten çarpıcı veriler


Ankara Yeminli mali Müşavirler Odası Kayseri Temsilcisi İmdat Şimşek ülke refahının artması ve kamu hizmetlerinin daha kaliteli verilebilmesi için bütün vatandaşların vergi bilincinde olması gerektiğini söyledi. Ülkemizde 72 milyon nüfus ve 48 milyon seçmen olmasına rağmen faal mükellef sayısının Aralık 2009 itibariyle 6.2 milyon olduğunu ifade eden Şimşek, “Yani nüfusun %8,6’sı ve seçmenlerin %13’ü dolaysız vergi ödemektedir. Yani vatandaşlarımızın çok küçük bir bölümü dolaysız vergilere muhataptır. Bu rakamlar, vergi gelirlerinin %70’inin dolaylı vergilerden sağlanması durumunu da açıklamaktadır. Bu durum ise Vergi bilincinin yerleşmesi önündeki en önemli engellerden biridir. Bir diğer önemli konu, Gayri Safi Milli Hasılaya oranı %30 ila %40 olarak tahmin edilen Kayıtdışı Ekonomi’dir. Kayıtdışı ekonomi çok önemli vergi kaybına neden olmasının yanı sıra, haksız rekabete sebebiyet vermesi ve vergisiz kazanç sağlanması nedeniyle vergi bilincinin yerleşmesini de önlemektedir” dedi..
            Şimşek, “Türkiye genelinde toplam 2125 ve Kayseri’de faal olarak çalışan 16 kişi, olmak üzere, Yeminli Mali Müşavirler olarak, hem bu mücadelede daha faydalı olabilmemiz hem de mükelleflerin vergisel haklarını korumak ve mükellefiyetliklerini tam olarak yerine getirmelerini sağlayabilmek için, hiç değilse sözleşme yapılan mükellef ve ticari ilişkisi olan mükelleflere ait bilgilere ulaşmamızın kolaylaştırılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle de e-VDO (elektronik vergi dairesi otomasyonu)’nun Yeminli Mali Müşavirlere açılması gerekmektedir. Beyan dönemi 1 Mart’ta başlayacak Gerçek Gelir Vergisi mükelleflerimizin ve beyan dönemi 1 Nisan’da başlayacak Kurumlar Vergisi mükelleflerimizin her dönem olduğu gibi gerçek kazançlarını beyan edeceklerini düşünüyor, 21. Vergi Haftasının ülkemize ve İlimize hayırlı olmasını dileriz” diye konuştu..

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...