Sayfalar

4 Şubat 2010 Perşembe

Kayseri-Ankara yolunda trafik kazası: 2 KİŞİ ÖLDÜ, 5 KİŞİ YARALANDI


Kayseri de kar yağışı ve soğuk havanın neden olduğu buzlanma sebebiyle bir midibüs şarampole yuvarlandı. 6 kişinin yaralandığı kazada araçtan fırlayan Hayriye ve Ahmet Kabadayı çifti sağlık personelinin yaptığı kalp masajına rağmen hayata döndürülemedi.
Kaza, Kayseri-Ankara karayolunun 14. kilometresinde bulunan Molu köyü yakınlarında meydana geldi. Kent merkezinden alışveriş yaptıktan sonra Yemliha kasabasına gitmek isteyen Süleyman Kabadayı yönetimindeki 38 UR 812 plakalı midibüs, yolun kaygan olması nedeniyle takla atarak şarampole yuvarlandı. Kazada, Hayriye Kabadayı ile eşi Ahmet Kabadayı ve Hacı Hatun Kınacı ağır yaralandı.
Olay yerine gelen sağlık ekipleri, ilk olarak devrilen aracın yanındaki Hayriye Kabadayı ya müdahale etti. Tipi nedeniyle zorluklar çeken sağlık ekipleri, Hayriye Kabadayı yı hayatta tutmak için yoğun çaba sarf etti. Kalp masajı ve suni teneffüs yapılan Hayriye Kabadayı, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Diğer ağır yaralı Ahmet Kabadayı ya ise müdahale ambulansın içinde yapıldı. Üç sağlık ekibi, Ahmet Kabadayı'yı hayatta tutabilmek için büyük bir çaba sarf etti. Şok uygulanarak oksijen verilen Kabadayı nın durumu önce normale döndü. Kurtardıkları için adeta derin bir oh çeken sağlık ekipleri, Ahmet Kabadayı nın tekrar solunumunun durduğunu görünce büyük çaba içerisinde yaklaşık yarım saat kalp masajı uyguladı. Yapılan son müdahale de Ahmet Kabadayı'yı hayatta tutmaya yetmedi.
Diğer yaralılar sürücü Süleyman Kabadayı, Emine Kabadayı, Keziban Kabadayı, Yağmur Kabadayı ve Hacı Hatun Kınacı olay yerine gelen ambulanslarla Kayseri deki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ne kaldırılan Hacı Hatun Kınacı nın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenilirken, kaza yerinden geçen kasaba minibüsünde bulunanlar, yakınlarının kaza yaptığı görünce şaşkına döndü. Ahmet ile Hayriye Kabadayı nın öldüğüne inanamayan yakınları, ambulans içerisinde kalp masajı yapılırken yanlarından ayrılmadı.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...