Sayfalar

4 Şubat 2010 Perşembe

Tekel İşçilerine Kayseri'den büyük destek


İşçi ve memurların bağlı olduğu 6 konfederasyon TEKEL direnişine destek vermek için iş bıraktı. Eyleme Türkiye genelinde 5 milyona yakın kişi katılırken Kayseri’de iş bırakma eylemine % 80’lik katılım oldu.
TEKEL işçilerinin direnişi sürüyor. 4-C statüsünü kabul etmeyip 51 gün önce Ankara da Sıhhiye Meydanı nda eylem başlatan TEKEL işçileri, Başbakan Recep Tayip Erdoğan ile yapılan görüşmelerden sonuç alınmaması üzerine, yeniden açlık grevine başladı. TEKEL işçilerinin direnişine destek vermek amacıyla işçi ve memur sendikalarının bağlı bulunduğu 6 konfederasyon eylem kararı aldı. Bir günlük iş bırakma eylemi 1991 de bir milyon işçinin katıldığı maden işçileri grevinden sonra Türkiye tarihindeki en geniş katılımlı eylem oldu. Eyleme yaklaşık 5 milyon kişi katıldı. Eyleme üye sayısı 4 milyon 250 bini bulan 6 işçi ve memur konfederasyonun yanı sıra bağımsız sendikalar, sivil toplum kuruluşları ve bazı siyasi partiler de katılma kararı aldı. Eylem nedeniyle üretim önemli ölçüde durdu. Kayseri’de de destek verilen iş bırakma eylemine % 80 katılım olurken Karayolları, DSİ, Özel İdaresi, TEİAŞ, İller Bankası, Elektrik İdaresi, PTT ve Şeker fabrikasında iş bırakılarak Tekel işçilerine destek verildi.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...