Sayfalar

4 Şubat 2010 Perşembe

KAYSERİ, GENERAL RAY ODİERNO’YA TEPKİ GÖSTERDİ


Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube başkanı Ali Yavuz, Irak’ta Türk askerlerinin başına çuval geçirten Amerikan güçlerinin komutanı General Ray Odierno’nun Türkiye ziyaretine tepki gösterdi.
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube başkanı Ali Yavuz, Irak’taki Amerikan güçlerinin komutanı General Ray Odierno’nun 2003 yılında Kuzey Irak’ın Süleymaniye kentinde görev yapan 11 Türk askerinin başına çuval geçirilerek tutuklanması emrini vermek suretiyle ülkemizi küçük düşürmeye çalıştığını söyledi. Bu olayla Türk milletinin gururunun incitildiğini ifade eden Yavuz, “Hain General Türkiye’ye gelme cüretinde bulunarak Türk Milletinin bir kez daha onurunu kırmaya çalışmıştır. Bu kendini bilmez adamla Türkiye – ABD – Irak üçlü toplantısına katılmak, Türkiye için bir talihsizlik ve bir zorlamadır. Hükümetin geçmişte yaşananları unutup, bu kendini bilmezle aynı masaya oturmayı kabul ederek sergilediği tavizkar tutumu anlayamıyor, kabul edemiyoruz. General Ray denen adam Irak’ın kuzey bölgesinde terör örgütünün taşeronluğunu yapıp, binlerce askerimizin şehit ve gazi olmasına sebep olmuştur. Herkes tarafından bilinmektedir ki; bu hainin Türkiye bağlantısı, şu an meclisimizde bulunan terör yandaşlarıdır ve onlarla sürekli irtibat hailindedir. Terör yandaşları da bu ve bunun gibi Türk düşmanlarından kuvvet alarak bayrağımıza ve ulusal marşımıza saygı göstermemekte, dağdaki teröristin sözcülüğünü yapmaktadır. Bilinmelidir ki ABD, Türkiye’ye hiçbir zaman dost olmamıştır ve olmayacaktır. ABD uşağı asla muhatap alınmamalı, bir an önce Türkiye Cumhuriyeti sınırlarını terk etmesi sağlanmalı ve olması gereken yere, yani Kandil’e gönderilmelidir” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

"Küstah davranışa sessiz kalanlar..."

Hayırlı Konvoy üyeleri yaptıkları açıklamayla Atatürk'e hakaret edenlere ve hakaretlere sessiz kalanlara tepki gösterdi. Mustafa Kemal ...